Konsernsjef
Konsernsjef

Tusen arbeidsplasser sikret hos Aibel alene

Publisert

Modifikasjons- og vedlikeholdskontraktene gir store effekter.

Statoil har tildelt fire selskaper vedlikeholds- og modifikasjonsavtaler for til sammen 24 milliarder kroner. For Aibel alene gir kontraktene jobb til tusen personer.

Avtalene gjelder selskapets installasjoner på norsk sokkel og til landanleggene Sture, Kollsnes Kårstø og Melkeøya, opplyser Statoil i en pressemelding.

 • Nå kan du søke på stillingene til Aibel
 • Det er de såkalte hovedleverandøravtalene som beløper seg til 24 milliarder kroner. Kontraktene har en varighet på seks år i tillegg til opsjoner. Den andre porteføljen er konkurranseavtaler der selskaper kvalifiseres til å by på enkeltoppdrag på Statoil-installasjoner.

  Aibel tjener 7,5 milliarder kroner

  Selskapene som er tildelt hovedleverandøravtaler er Aibel AS, Apply Sørco AS, Reinertsen AS og Wood Group Mustang Norway AS. De samme selskapene i tillegg til Aker Solutions AS er tildelt de såkalte konkurranseavtalene.

  At Aker Solutions denne gangen faller utenfor det gode selskap, er en katastrofe for det norske konsernet, skriver E24.

  Aker-Solution aksjen var på det meste ned 8 prosent tirsdag, men tok seg noe opp mot slutten av dagen. Ved børsslutt var aksjene til selskapet ned 5 prosent.

  Selskapet hadde i 2010 en fireårsavtale, men får nå ikke brukt opsjonene i den opprinnelige avtalen.

  For Aibel innebærer avtalen seks år med en opsjon på ytterligere fire år. Aibel tjener 7,5 milliarder kroner pluss opsjoner på vedlikehold og modifikasjon av mer enn en tredel av installasjonene i havet, samt på fire av seks landanlegg langs norskekysten.

  • Skremmende tall over skade på utstyr som skal forhindre brann og eksplosjoner offshore
  • – Dette er en tillitserklæring for Aibel. Med ett nytt anlegg i porteføljen – i tillegg til dagens volum – sier vi oss meget godt fornøyd med tildelingen. Med Aasta Hansteen inne i kontrakten styrker vi også vår posisjon i nord, sier konsernsjef Jan Skogseth.

   Skogseth sier tildelingen sikrer arbeidsplasser og fortsatt aktivitet ved alle Aibels kontor langs norskekysten. Bare i Aibel er det ventet at kontrakten vil sysselsette om lag 1000 personer.

   Julaften kom tidlig i år

   Hos Apply Sørco sto jubelen i taket da kontrakten med Statoil var sikret.

   – Julaften kom 15.desember i år. At vi nå øker fra to til ti installasjoner, er fantastisk, sier daglig leder Per Hatlem til Sysla.

   Med 20 prosent av tildelingene har selskapet dermed sikret seg kontrakter for rundt 5 milliarder kroner. Hatlem sier de på ingen måte har kalkulert inn disse tildelingene i sine budsjetter, men er klar på at dette betyr at arbeidsstokken vil vokse.

   – Vi vil bygge oss gradvis opp framover, men det er for tidlig å si hva tildelingen vil bety for bemanningssituasjonen.

   Statoil-aksjen hadde en pen oppgang på nesten 2 prosent den første halvtimen med handel på Oslo Børs tirsdag formiddag.

   Også Reinertsen skal feire gladnyheten i dag

   (Klikk for forstørret bilde)

Powered by Labrador CMS