- Det vil bli en avskalling

Publisert

Men ny AGR-sjef er optimistisk.

Tirsdag ble Svein Sollund ny CEO og administrerende direktør i AGR, og enerWE har spurt ham om oljeprisen, utfordringene, satsningsområder og bransjens fremtid.

Det kommer til å bli en avskalling i bransjen der de svakeste faller fra og de som i størst grad klarer å levere høy kvalitet til lavere pris, eller finner nye måter å betjene sine kunder på, vil være vinnerne fremover, forteller Sollund.

Et skifte i leverandørindustrien

Sollund mener også at leverandørene må gå fra å selge «time and material» til å levere tjenester.

Vi må gå fra en situasjon hvor vi er selgere av dager eller utstyr, til en situasjon hvor vi alle er på samme side og er intensivert til å finne optimale løsninger for kundene, forklarer han.

Den nye sjefen mener dette er en nødvendig endring, og påpeker at den lave oljeprisen gjør det ekstra krevende.

Min største utfordring på kort sikt er å bidra til å gjøre AGR robust også på aktivitetsnivået som følger av 50 dollar fatet.

Oljevirksomhet har en fremtid

Sollund mener det er synd at en bransje som til de grader har ligget i front teknologisk og har en så stor betydning for landet og folks velferd ikke synes å få den respekten den fortjener. 

Det er absolutt en fremtid i oljebransjen. Olje og gass står for en betydelig andel av Norges inntekter og vil fortsette å gjøre det i mange tiår fremover, avslutter han.