Foto: Agder Energi
Foto: Agder Energi

Bruker kunstig intelligens til bildegjenkjenning på linjebefaring med droner

Målet er tryggere og mer effektiv befaring av strømnettet.

Publisert

Agder Energi forteller i en pressemelding at de har fått hjelp fra Microsoft til å bruke kunstig intelligens for bildegjenkjennin på sitt droneprosjekt.

− I sommer presenterte vi droneprosjektet og mulighetene for bruk av bildegjenkjenning og kunstig intelligens for Microsoft. Vi fikk hyggelig tilbakemelding på prosjektet, og Microsoft Norge går inn med rådgiving og utviklingsstøtte til første versjon av løsningen, sier Jarle Stokke Olsen, prosjektleder for Droneprosjektet i Agder Energi Nett.

Målet for droneprosjektet er å få til en tryggere, miljøsparende og mer effektiv befaring av strømnettet.

Agder Energi Nett har lagt sin testbase for droneflyving til Gullknapp Flyplass i Froland.

− Vi er godt fornøyd med testene vi har gjennomført tidligere i år. Bruken av drone til linjebefaring har hittil hatt begrenset rekkevidde, men nye typer droner og teknologi åpner nå for å fly en lengde på opp mot 100 km. I dag flyr dronen ca. 60 meter over bakken, men vi ønsker å redusere denne sikkerhetshøyden noe for å kunne ta enda bedre bilder og få detaljer på stolpene, forteller Stokke-Olsen.

Han tror automatisk bildegjenkjenning blir viktig for arbeidet med strømnettet i årene fremover.

− Bruken av bilder og bildegjenkjenning vil være en viktig del av det videre arbeidet i droneprosjektet, og det vil være analyseavdelingen i Agder Energi Nett som følger opp dette videre, sier Stokke-Olsen.

Powered by Labrador CMS