Tjener på nedlagte rigger

Publisert

AF Gruppens nye offshore-direktør Amund Tøftum er en av dem som kan være positiv i nedgangstider.

37-åringen, som har vært i AF Offshore siden 2009, var en av fire nye direktører som konsernsjef Morten Grongstad presenterte på nyåret. Nedgangen i oljebransjen skremmer ham ikke.

For mens mange fortsetter å slite, tjener AF Offshore Decom på plattformene som oljeselskapene ikke lenger har behov for.

Tjener på riving

—AF Offshore Decom, som står for fjerning og gjenvinning av utrangerte offshoreinstallasjoner, er en ledende aktør på markedet. Der har vi opplevd økt pågang den siste tiden, forteller Tøftum.

Han kommer selv fra stillingen som prosjektdirektør i AF Offshore Decom, som siden 2005 har vært involvert i fjerningen av over 20 plattformer. Internasjonalt lovverk krever at installasjonene skal fjernes når de ikke brukes lengre.

— Vi er i et tøft marked, og vi må fokusere på de tingene vi faktisk kan gjøre noe med. Det er mange naturlige prosesser i gang, og det må bare forholde oss til.

Nøktern optimist

I fjor signerte selskapet en femårskontrakt med Statoil om levering av HVAC-utstyr til Johan Sverdrup-feltet, en avtale som ifølge E24.no er verdt 250 millioner kroner. Den nye offshore-sjefen er glad for at de har flere bein å stå på.

- Kundene våre vil ha gode og kostnadseffektive løsninger, og vi er heldige som er involvert i store prosjekter som Johan Sverdrup, sier han

Tøftum, som er en av åtte konserndirektører hvorav fire er under 40 år, sier han er  ”nøkternt optimistisk” på vegne av sitt eget selskap, hvor han har jobbet i ti år.

— AF Offshore er en stor organisasjon som nok skal klare å tilpasse seg. Det har vi gjort før, og vi skal nok klare i fremtiden også.

Powered by Labrador CMS