Vær oppmerksom og hold pusten!

Publisert

Den første sprayboksen eller aerosolbeholder, som det heter på fagspråket, ble patentert allerede i 1927. Og det av den norske ingeniøren Erik Rotheim. Flasken ble også patentert i USA og senere solgt for billige 100.000 til et amerikansk selskap.

I dag bruker vi sprayflasker hjemme og på jobben, enten til vindusvasken eller WD-40 aka «verktøykasse på boks». Det er enkle produkter å bruke som ofte gir gode resultater.

Helsefarlig innhold

Norge har en egen forskrift fra 1996 om aerosolbeholdere. Formålet er å sikre at aerosolbeholdere konstrueres, produseres, fylles, kontrolleres og merkes på en forsvarlig måte. Slik forbygges skade på liv, helse, miljø og materielle verdier.

Noen produsenter anbefaler deg å holde pusten når du skal bruke slike aerosolflasker. Da de fleste produktene inneholder farlige konsentrerte kjemikalier og disse dusjes ut i lufta som vi puster inn. En trenger ikke å ha doktorgrad eller være lungelege for å forstå at det er helsefarlig. Et søk på nettet gir deg raskt en oversikt over konsekvenser på eksponering. Skremmende fakta!

Derfor er det greit å få kyndig hjelp. Og her kan Essenticon hjelpe deg! Teamet med erfarne personer har klassifisert aerosol produkter i 20 år og hjelper produsenter med å levere godkjente sikkerhetsdatablader og etiketter med informasjon om farer og håndtering

Powered by Labrador CMS