Advokatfirmaer går sammen for å satse på energibransjen

Publisert

Advokatfirmaet Selmer AS og Kyllingstad Kleveland Advokatfirma DA forteller i en pressemelding at de slår seg sammen.

- Med dette danner vi Norges største forretningsjuridiske kompetansemiljø på energi med over 45 medarbeidere, sier administrerende direktør i Selmer Atle H. Carlsen.

Sammenslåingen gjør selskapet til det største juridiske rådgivningsmiljø på energi. Selmers nye energiavdeling, og det får navnet Selmer Energi. Sammen skal de dekke olje og gass, oljeservice, shipping, vannkraft, vindkraft og solenergi.

- Selmer er godt representert i fornybar energi og offshore er et strategisk satsningsområde for oss. Med advokatene i Kyllingstad Kleveland på laget tar vi sammen et betydelig skritt i denne strategien, sier Carlsen.

Det nye advokatselskapet påpeker at fornybar energi og olje og gass ikke lenger er to uavhengige bransjer. De veves tettere sammen.

I oljeservice er norsk industri verdensledende og Selmer Energi ser strategiske endringer i bransjen. Leverandørindustrien utvikler nye forretningsmuligheter i havbruk og fornybar energi.

- Endringene i bransjen innebærer at også vi må utvikle oss for å kunne levere gode råd til våre kunder på tvers av etablerte sektorer, understreker Carlsen.

- Sammenslåingen kommer på et ideelt tidspunkt. Det er stor aktivitet i utbygging av fornybar energi både på land og offshore. Samtidig forventer vi en betydelig oppsving i aktivitet på norsk sokkel fremover, med flere store utbygginger. Når vi nå samler noen av Norges ledende offshore-spesialister med det som blir markedets største rådgivermiljø innen energi, får vi kompetanse og kapasitet til å utnytte mulighetene vi forventer fremover, sier partner Odd-Arne Kleveland i Kyllingstad Kleveland.

Kommersiell erfaring, industrikunnskap og begeistring for kundenes virksomhet preger begge selskapene som nå slår seg sammen. De to selskapene mener begge at dyktige rådgivere må ha inngående industriell kompetanse, prosjektforståelse og innsikt i kommersielle rammer.

Selmer inntar Stavanger

Etter sammenslåingen vil selskapene fortsette under navnet Advokatfirmaet Selmer AS og ha kontorer i Oslo og Stavanger. Selskapet vil ha 190 medarbeidere, hvorav 45 er knyttet til Selmer Energi. Etter sammenslåingen vil Advokatfirmaet Selmer AS ha 55 partnere.