Kraftbransjen får marsjordre fra Søviknes etter Acer-kaoset

Publisert

Olje- og energiminister Terje Søviknes mener Acer-debatten sporet av. Han ber bransjen om å begynne å ta større ansvar for å få fram fakta.

EUs energibyrå Acer er den store snakkisen blant bransjeaktørene som denne uka er samlet på Energi Norges vinterkonferanse, passende nok lagt til EU-hovedstaden Brussel.

Da olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) gjestet konferansen, benyttet han anledningen til å komme med en direkte marsjordre til deltakerne. Ifølge ham fikk motstanderne i altfor stor grad sette dagsorden i debatten om norsk tilslutning til Acer og det som gjerne kalles EUs tredje energimarkedspakke.

– Vi må bli mye flinkere til å være på ballen og ta del i diskusjonene, sa Søviknes.

Ifølge ham var Acer-debatten preget av usannheter og konspirasjonsteorier.

– Debatten om tredje energimarkedspakke sporet helt av. Det hadde vært godt om flere bransjeaktører kom på banen for å presentere fakta, sier Søviknes til NTB.

Det samme fenomenet er kjent fra olje- og gassbransjen, mener olje- og energiministeren. Han mener bransjen også der har vært for forsiktig med å ta del i debatten når miljøorganisasjoner og andre har vært kritiske.

– Det er kanskje litt uvant for en del av dem å skulle stå i disse diskusjonene selv. Men de bør gjøre det. Det er viktig for folks forståelse av hvordan bransjen faktisk er skrudd sammen og hva som er viktig for dem, sier Søviknes.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS