Oslo  20171208.Rødt-leder Bjørnar Moxnes i Stortingssalen fredag morgen under behandlingen av valgkomiteens innstilling om valg av representant til Nobelkomiteen.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Oslo 20171208.Rødt-leder Bjørnar Moxnes i Stortingssalen fredag morgen under behandlingen av valgkomiteens innstilling om valg av representant til Nobelkomiteen.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Rødt vil stanse strømkabel mellom Norge og Skottland

Publisert

Rødt og Bjørnar Moxnes vil stanse utbyggingen av NorthConnect-kabelen. Torsdag behandles partiets forslag i Stortinget og de håper på Arbeiderpartiets støtte.

– Hvis Arbeiderpartiet vil unngå at utenlandskabelen mellom Norge og Skottland blir bygd, slik fagbevegelsen ber om, har de anledningen til å vise det på torsdag. Kom igjen, Jonas, sier Moxnes til Nationen.

Spørsmålet om kraftkabelen mellom Peterhead i Skottland og Eidfjord i Hordaland griper rett inn i den betente striden om EUs tredje energimarkedspakke og den norske tilslutningen til energibyrået Acer. Noe av grunnen er at Ap stilte en rekke krav ved å si ja til Acer, deriblant at ingen nye kabler skulle bygges før man hadde evaluert effektene av kablene som allerede er under utbygging.

– Et minimum må være at Arbeiderpartiet får med sine forlikspartnere fra Acer-saken i regjeringspartiene og MDG på å slå fast at behandlingen stoppes opp inntil vi har fått den nødvendige tiden til å høste erfaringer fra de andre utenlandskablene som er under bygging, sier Moxnes.

Søknaden er for tiden til behandling hos Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), men det er Terje Søviknes (Frp) og Olje- og energidepartementet som har siste ord.

(©NTB)

Les også:

Powered by Labrador CMS