- Vi må bli mer offensive i å fortelle hva dette samarbeidet med Europa betyr for Norge

Publisert

I forrige uke gikk enerWE Communication Conference 2018 av stabelen hos DNV GL på Høvik utenfor Oslo. Der sto energibransjens kommunikasjon på aganedaen, og et av temaene som ble behørig omtalt var den opphetede Acer-debatten.

Vi spurte informasjonssjef Aslag Øverås i Energi Norge om de ble tatt på senga av Acer-debatten.

- Det tror jeg hele næringslivet og store deler av politikken også ble. Vi hadde ventet at dette var en sak som gikk gjennom, og isteden ble det en voldsom og veldig følelsesladet debatt, sier Øverås.

Han mener at det i debatten ikke kom godt nok frem hvor viktig det er for Norge at vi har et godt samarbeid med resten av Europa.

- Det vi må lære av den er at vi som næring må bli flinkere til å fortelle hvor viktig energisamarbeid er for norsk næringsliv, for vår sektor og for alle som eksporterer og handler med Europa, sier Øverås.

Acer er en del av EUs tredje energipakke, og arbeidet med den fjerde energipakken er allerede påbegynt. Vi spurte derfor om hva bransjen må gjøre annerledes til debatten vi må forvente at kommer ved neste korsvei.

- Vi må bli mer offensive i å fortelle hva dette samarbeidet med Europa betyr for Norge, for norsk næringsliv og norsk fornybarnæringen i særdeleshet, sier Øverås.

Se hele videointervjuet øverst i artikkelen.

Powered by Labrador CMS