ABB og OKEA akselererer verdiskapingen med innovative forretningsmodeller

ABB og den rasktvoksende norske olje- og gassprodusenten OKEA har signert et omforent memorandum (MoU) for å skape solid produktivitetsvekst hos OKEA med smidige og dynamiske forretningsmodeller.

Avtalen reflekterer et fremtidig potensial for OKEA, ved å trekke på ABBs globale, digitale lederskap og industrierfaring i optimal drift for fremtiden – med nye forretningsmodeller for å maksimere operasjonell verdiskapning, redusert tid-til-verdi og støtte kostnadseffektiv feltutvikling i en tid med store teknologiske endringer for offshorebransjen.

— Vi er glade for å formidle vår felles innsats med ABB for ytterligere utvikling av vårt samarbeid med denne avtalen, et rammeverk for å definere et strategisk partnerskap relatert til digitaliseringsinitiativer, sier Dag Eggan, Senior Vice President of Business Performance, hos OKEA i en pressemelding. ABB er, og vil fortsatt være, en nøkkelpartner for OKEA i å realisere vår ambisjon om å operere Draugen-plattformen til 2040.

Det omforente memorandumet vil støtte OKEA i deres strategi for å opprettholde en effektiv organisasjon og skalere produksjonen ved hjelp av ABBs ekspertise innen autonome operasjoner, digitale løsninger og avanserte tjenester.

— Med omfattende bransjekunnskap og over 50 års erfaring i støtte til olje- og gassoperatører globalt, er vi sikker på at ABB vil skape betydelige verdier for OKEA med dette strategiske samarbeidet, sier Tor Ove Lussand, lokal leder for «Energy Industries» hos ABB i Norge.

— ABB AbilityTM – vår digitale portefølje som strekker seg fra produktenhet, til «edge», til datasky – kombinert med innovative forretningsmodeller, muliggjør en direkte link mellom teknologien og tjenestene vi leverer, og verdien dette skaper for OKEA.