ABB og Skagerak Nett samarbeider om stabil kraftforsyning

Publisert

ABB forteller i en pressemelding at de har vunnet en rammeavtale med Skagerak Nett som omfatter nettstasjoner, bryteranlegg og transformatorer som skal bidra til å forsyne nabolag og næringsliv i regionen med pålitelig strøm.

Avtalen gjelder for tre år med mulighet for forlengelse i 1+1 år, og rammeavtalen estimeres til en årlig verdi på rundt 30 millioner kroner.

- For oss er det en milepæl å sikre oss denne kontrakten med Skagerak Nett, som vi har jobbet hardt og målbevisst for. Vi tolker tildelingen dit hen at vi har vært konkurransedyktige på både pris, teknologi, kvalitet og logistikk. Vi er veldig fornøyde med denne avtalen, som er med på å sikre arbeidsplasser lokalt, sier leder for ABBs mellomspenningsvirksomhet i Skien, Ken Isaksen.

- Vi har god erfaring med ABBs produkter fra tidligere og vet at de leverer god kvalitet. Derfor er vi fornøyde med at ABB vant denne anbudskonkurransen. At de er plassert i Skien, midt i vårt kjerneområde, er en gledelig tilleggseffekt, sier Geir Kulås, konserndirektør i Skagerak Nett.

Nettstasjoner, bryteranlegg og lavspenningstavler skal leveres fra ABBs fabrikker i Skien. Fordelingstransformatorene leveres fra ABBs samarbeidspartner, Norsk Transformator i Steinkjer.

Nettstasjonene vil være tilrettelagt for smartgrid-løsninger, teknologi som gjør det mulig for nettselskapet å overvåke og styre nettstasjonene fra sin driftssentral. Via fjernovervåkning kan feil forebygges, og dersom en feilsituasjon oppstår, kan man forkorte tiden som går med til feilsøking og reparasjon, noe som forbedrer leveringssikkerheten.

ABBs fabrikker i Skien produserer blant annet nettstasjoner og bryteranlegg. Dette er elektrisk utstyr som bidrar til pålitelig kraftdistribusjon i mer enn 100 land.

Powered by Labrador CMS