Nyhamna-anlegget sett fra luften.
Nyhamna-anlegget sett fra luften.

Ny kontrakt til Kværner

Publisert

Styrer strømforsyning på Nyhamna.

Norske Shell har tildelt Kværner ny kontrakt på Nyhamna gassanlegg. Oppdraget går ut på å optimalisere strømforsyningen mellom Nyhamna-anlegget og Norges sentralnett, det skriver Kværner i en pressemelding. Planlegging og gjennomføring av prosjektet vil starte umiddelbart.

Kværner har vært en sentral entreprenør for sju av de største landanlegg i Norge. På Nyhamna ser vi at god planlegging og nøyaktig utførelse er avgjørende for å sikre sikker drift og minst mulig avbrytelser i gassbehandlingsprosessen, sier Olav Jan Støve, konserndirektør for Kværners forretningsområde Onshore.

Nyhamna-anlegget bearbeider gass fra Ormen Lange-feltet i Mørebassenget, og Kværner var hovedentreprenør for den første utviklingen av anlegget. Selskapet ble i 2012 tildelt kontrakt for utvidelse og utbedring av anlegget. Kontrakten ble tildelt av Norske Shell, og hadde en verdi på 6 milliarder kroner.

I tillegg til denne kontrakten, vil Kværner nå også håndtere installasjon av et SVS-system. Systemet er nødvendig for å møte norske standardkrav for regulering av elektrisk spenning. ABB vil som underleverandør til Kværner levere SVS-systemet.

Arbeidet vil starte umiddelbart, og installasjon av systemet vil begynne sommeren 2016. ABBs ferdigstilling av systemet er planlagt være ferdig høsten 2016.