ABB signerer med Yara

Publisert

Sikrer arbeidsplasser i Grenland.

ABB i Skien skal levere én kilometer elektriske tavler for bedre kraftdistribusjon, kontroll og sikkerhet til Yara i Porsgrunn. Kontrakten vil bidra til å sikre lokale arbeidsplasser, det skriver ABB i en melding.

Gjødselprodusenten Yara har valgt å standardisere på elektriske tavler fra ABB i Skien når de skal oppgradere produksjonsanlegget sitt på Herøya. Rammeavtalen har en verdi på opptil 200 millioner kroner fordelt over syv år.

20 arbeidsplasser sikret

Direktør i ABB, Jan Petter Abrahamsen skriver at kontrakten har positive ringvirkninger for lokal sysselsetting.

Vi snakker om rundt én kilometer med markedets mest moderne, elektriske tavler, noe som betyr godt industribelegg i fabrikken vår i flere år framover. Det er viktig for regionen og for landet å ha en gigant som Yara som satser i Norge og skaper arbeidsplasser i industrien. For oss dreier det seg om rundt 20 årsverk, i tillegg til servicepotensialet.

Lokal avtale betyr ekstra mye

ABB-leveransen støtter et program Yara i Porsgrunn har iverksatt for å øke produksjonen av fullgjødsel med 50.000 tonn og kalksalpeter med 200.000 tonn. Totalinvesteringen vil være på rundt 2,25 milliarder kroner, og Abrahamsen sier det varmer ekstra å sikre seg den lokale avtalen.

Vi har levert elektriske tavler til industri, marine og offshore over hele verden i 50 år og må innrømme det betyr ekstra mye å vinne en ordre her i nabolaget. Yara får kortreiste kvalitetsprodukter som bidrar til stabil strømforsyning og tryggere betjening for personellet i fabrikken.

Lavspenningstavlene fra ABB i Skien er skreddersøm og sørger for pålitelig og effektiv distribusjon av kraft til 6000 elektriske motorer på anlegget.

Fortsetter 30 års samarbeid

ABB har vært en leverandør av lavspenningstavler til Yara i 30 år og er allerede inne i en rammeavtale på elektriske motorer og frekvensomformere. ABB-direktør Abrahamsen mener den nye kontrakten bekrefter det gode samarbeidet de to aktørene har hatt så langt.

ABB-tavlene vil bidra til smartere, sikrere og mer energieffektive prosesser ved anlegget. Yara er en global kunde av format, og det er en tillitserklæring at de velger oss som leverandør av kritisk produksjonsutstyr når de skal ruste fabrikken for fremtiden.