Ny gigantkontrakt til ABB

Publisert

ABB vinner ordre på 75 millioner dollar for langdistanse kraftforbindelse i Brasil. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Ultrahøyspennings transformatorer bidrar til å levere ren vannkraft til ti millioner mennesker via Belo Monte-kraftforbindelsen.

ABB har vunnet en ordre på rundt 75 millioner dollar for avanserte omformertransformatorer til den 800 kilovolt (kV) ultrahøyspennings Belo Monte-likestrømsforbindelsen (UHVDC). Forbindelsen på 2518 km vil overføre ren vannkraft fra Xingu i Nord-Brasil til Rio de Janeiro sørøst i landet. Kapasiteten er opptil 4000 megawatt (MW) kraft, som dekker behovet til ca. ti millioner mennesker. Ordren ble bokført i fjerde kvartal 2016.

- Ultrahøyspenningsteknologier er et nøkkelområde i vår Next Level-strategi. Våre avanserte omformertransformatorer gjør det mulig å integrere fornybare energikilder og overføre ren kraft over lange avstander med minimale tap, pålitelig og effektivt. Vi har en lang og suksessrik historie i Brasil og fortsetter å støtte landets kraftinfrastrukturutvikling, sier Claudio Facchin, leder av ABBs divisjon Power Grids.