ABB
ABB

ABB's nye fabrikk i Skien klar for drift

Publisert

Næringsminister Monica Mæland er på plass for å åpne den. 

ABB markerte sine første 100 år i Skien i 2015. Nå innleder selskapet de neste 100 årene ved å investere i en nye fabrikklokaler. Næringsminister Monica Mæland (H) vil være med på åpningsseremonien, det melder selskapet på sine nettsider.

Dobler arelaet

Selskapet får 6500 kvadratmeter ekstra fabrikkarealer når produksjonen av nettstasjoner flyttes inn i nytt bygg på Nylende i Skien. Det er en arealøkning på rundt 50 prosent. Den nye fabrikklinjen innvies  offisielt 4. juli 2016, kl. 10.30.

- Vi er stolte over å kunne satse offensivt i et marked hvor vi forventer det skal skje mye framover. Det er ikke hver dag det åpnes nye produksjonsenheter her til lands, og vi setter stor pris på at næringsministeren vil være med og markere begivenheten, forteller Ken Isaksen, leder for mellomspenningsvirksomheten til ABB i Skien.

Skal sikre pålitelig kraftdistribusjon

ABB i Skien produserer nettstasjoner og ringkabelanlegg for både det norske og internasjonale markedet. Et ringkabelanlegg skal sikre stabil kraftdistribusjon til næringsvirksomheter og boligfelt. Slike anlegg er designet for å for å beskytte mennesker og materiell ved å bryte strømmen dersom en nettfeil skulle oppstå, ikke ulikt sikringene i sikringsskapet til en bolig.

Satser på innovasjon

Leder av den nye forretningsenheten og satsingen innenfor nettstasjoner, Tom Rune Bjørtuft, forteller at den utvidede produksjonen vil dekke etterspørselen etter pålitelige og smarte kraftprodukter til distribusjonsnett og integrering av fornybar energi i kraftnettene.

- Nå kan vi satse mer på eksport og utvikling av nye produkter. Vi kommer til å lansere en ny nettstasjon i glassfiber i 2016, et produkt som er spesielt beregnet på tøffe, korrosive miljø, som langs norskekysten, forteller han.

Overtar lokalene etter GPV

Arealene ABB nå tar i bruk ligger mellom dagens to fabrikker og henger fysisk sammen med ABBs lavspenningsfabrikk helt nord på området. Inntil for et par år siden var det GPV som holdt til der, ABBs tidligere komponentvirksomhet.

Ønsker flere arbeidsplasser i Skien

Flyttingen innebærer også at ABB frigjør plass til utvikling av produksjonen av ringkabelanlegg i den opprinnelige fabrikken. Direktør ved ABB i Skien, Ken Isaksen, forteller at den nye fabrikken vil sikre arbeidsplasser i Skien.

- Konkurransen er tøff, så vi vil så langt som mulig dekke økt etterspørsel ved å jobbe mer effektivt. Det nye prosjektet vil være med på å sikre arbeidsplasser i Telemark, og dersom utviklingen fortsetter slik den gjør nå, håper vi å kunne tilby flere å jobbe ved et av fylkets største og eldste arbeidsplasser.

Powered by Labrador CMS