ABB sikrer seg kontrakt med Det norske

Publisert

Vedlikehold på elektriske løsninger.

Avtalen med Det norske oljeselskap gjelder service og vedlikeholdstjenester for elektriske løsninger som skal bidra til maksimal oppetid på utstyret og sikre god lønnsomhet for plattformen, det skriver ABB i en pressemelding.

Servicekontrakten mellom ABB og Det norske oljeselskap ble signert i fjerde kvartal 2015 og dekker driftstjenester knyttet til utstyret for kraftdistribusjon som ABB har levert til plattformen.

- Avtalen skal bidra til å hindre inntektstap gjennom maksimal oppetid på systemer og utstyr, og skal bidra til å optimalisere vedlikeholdskostnadene på Ivar Aasen. Den vil også forenkle bestilling av servicetjenester og gi bedre kontroll på kostnader for plattformen, sier Borghild Lunde, leder for olje- og gassvirksomheten hos ABB i Norge.

Kontrakten har en varighet på fire år fra høsten 2016, med mulig forlengelse til åtte år totalt.

Avtalen dekker service på frekvensomformere, motorer, transformatorer og elektriske vern som ABB har levert til Ivar Aasen. Avtalen åpner også for tilleggstjenester.

Arbeidsomfanget omfatter blant annet fjernbasert tilstandsovervåking, garantert responstid, vedlikehold, opplæring og tilgang på reservedeler.

Det norske oljeselskap er operatør på Ivar Aasen-feltet som etter planen skal i drift på Utsirahøyden i fjerde kvartal 2016. Feltet ligger vest for Johan Sverdrup-feltet og inneholder rundt 204 millioner fat oljeekvivalenter. Ivar Aasen får kraft fra Edvard Grieg og begge plattformene kan senere få elektrisk kraft fra land via Johan Sverdrup.

Det norske oljeselskap ASA er et selskap på norsk sokkel med aktivitet innen leting, utbygging og drift. Utover Ivar Aasen er selskapet operatør for feltene Alvheim, Vilje, Volund og Jette.

Powered by Labrador CMS