Dolwin1
Dolwin1

Tyskland blir litt grønnere

Publisert

ABB overlater Dolwin1 til TenneT.

ABB har fullført en vellykket igangkjøring av Dolwin1, et tilknytningspunkt for offshore vindkraft. Nå overlater de ansvaret til den tysk-nederlandske nettoperatøren TenneT, det skriver selskapet i en pressemelding.

Hjelper Tyskland bli fornybar

Dolwin1 er en høyspennings likestrømslink (HVDC) med en kapasitet på 800 megawatt. Tyskland har et mål om å integrere mer enn 6,5 gigawatt (GW) offshore vind innen 2020 og 15 GW innen 2030. Dolwin1-linken blir nå en del av Tysklands ambisiøse innfasing av ren energi, som går under navnet “Energiewende,” eller det grønne skiftet, som det kalles i Norge.

Claudio Facchin, leder for ABBs divisjon Power Systems globalt sier selskapet er stolte av å assistere Tyskland videre inn i en bærekraftig kraftforsyning.

Vi er stolte over å kunne overlate Dolwin1 til TenneT. Dette tilknytningspunktet vil bidra til at Tyskland når sitt mål om økt fornybar kraft i energimiksen sin.

Teknologi for det grønne skiftet

HVDC er en foretrukken teknologi for energieffektiv overføring av store mengder kraft over lange avstander, gjennom luftlinjer eller sjø- eller landkabler.

Facchin mener teknologien vil være en god hjelp nå når det er fastslått at Europas kraftforsyning må bli nesten helt utslippsfri i 2050.

Dolwin1 vil forsyne rundt én million husstander med ren kraft. Dette viser hvordan HVDC-teknologien kan brukes til å forsyne verden med stabil, elektrisk kraft, og i ABB er vi stolte av å være pionérer på dette området.

Dolwin-tvilling snart underveis

Der det finnes en Dolwin1, finnes det som oftest også en Dolwin2. Dolwin2-plattformen blir i disse dager klargjort hos Aibel i Haugesund og skal snart taues til tysk sokkel.

Powered by Labrador CMS