Vil skape grønne arbeidsplasser

Publisert

Men markedet må kreve miljøvennlig teknologi.

Vi er avhengige av at det etableres markeder som etterspør miljøvennlig teknologi. Da vil det også skapes nye, grønne arbeidsplasser i en tid hvor flere tradisjonelle bransjer sliter, sier informasjonssjef i ABB, Peter Tubaas til enerWE.

Onsdag 19. august er ABBs elektriske turné i Oslo, for å skape engasjement for det grønne skiftet.

Vi i næringslivet må gjøre vår kunnskap tilgjengelig, slik at de som bestemmer har et best mulig beslutningsgrunnlag. Politikerne kan bidra til å gjøre det mer attraktivt å bygge ut elektrisk infrastruktur, mener Tubaas.

Møtene legger spesiell vekt på fremtidens elektriske samferdselsløsninger, ikke minst utslippsfri kollektivtransport. ABB vil vise hvordan transportsektoren kan gjøres helt utslippsfri. 

Næringsliv, miljøorganisasjoner og politikere er representert på turneen, og det har vært stor oppslutning og høy temperatur i debattene på de to første møteplassene, Skien og Bergen.

ABB synes det er skikkelig kult at så mange profilerte politikere setter av tid til dette i en hektisk valgkamp, men det viser bare at grønne løsninger innen samferdsel og energi er høyaktuelle temaer som angår mange mennesker, avslutter Tubaas.

ABBs elturné er i Oslo onsdag 19. august kl. 09.00, og i Drammen fredag 21. august kl. 09.00.