ABB og Aker Solutions i subsea-allianse

Publisert

Et resultat av flere års samarbeid.

Aker Solutions og ABB har inngått en samarbeidsavtale hvor intensjonen er å forbedre hvordan produksjonsutstyr på havbunnen forsynes med kraft og hvordan det styres fra land eller plattformer.

— Kraft og automatisering er avgjørende for å forbedre effektiviteten i kompresjon og andre løsninger for å øke utvinningsgraden fra olje- og gassfelt på havbunnen. Samarbeidet er en del av vår Next Level-strategi som innebærer at vi inngår allianser som forener ekspertise og teknologi, som skaper større verdier for våre kunder og styrker våre undervanns kraft- og automatiseringsløsninger, sier Peter Terwiesch, leder for ABBs divisjon Process Automation globalt i en pressemelding.

—Dette samarbeidet bygger på allerede godt etablerte relasjoner med ABB, et selskap som har en lang historie med banebrytende havbunnsteknologi. Sammen skal vi finslipe vårt fokus på utvikling av teknologier for både økt og en mer bærekraftig olje- og gassutvinning. Ved å gjøre eksisterende havbunnsløsninger enda mer effektive, hjelper vi kunden med å redusere kostnader, forteller Alan Brunnen, leder for Aker Solutions subsea business.

Reklame(saken fortsetter under)

https://vimeo.com/157152222

Avtalen er et resultat av flere års samarbeid som inkluderer leveranser til verdens første havbunns gasskompresjonssystem for det Statoil-opererte Åsgard-feltet med oppstart i 2015. Til å begynne med vil samarbeidet blant annet fokusere på utvikling av bedre havbunns kompresjonssystemer til reduserte kostnader og raskere levering.

Samarbeidet vil ha base i Oslo.