AAK Safety med GWO kurs for vindkraftbransjen

– Det er økt takt på utbygging av vindkraft i Norge og dermed også økende behov for kurs i henhold til GWO standarden.

AAK Safety er nå sertifisert leverandør av GWO kurs til vindkraftindustrien. GWO (Global Wind Organization) er en interesseorganisasjon for vindbransjen, som blant annet har sørget for å få frem en standard for opplæring for de som skal jobbe i vindmøller.

– Vi har jobbet lenge med å få på plass GWO kurs, og nå er endelig alt det formelle på plass. Det er økt takt på utbygging av vindkraft i Norge og dermed også økende behov for kurs i henhold til GWO standarden, sier daglig leder Sverre Bersås i AAK Safety.

– Våre kurs og instruktører er kjent for å holde svært høyt nivå, GWO kursene er intet unntak. Kursene er utviklet, og holdes, i samarbeid med brannvesen, ambulansetjenesten og fysioterapeut. Dette for å tilby et kvalitetsmessig svært godt kurs som vi gleder oss til å tilby kundene fremover, forteller Bersås. Med vår kompetanse innen arbeid i høyden og geografiske nærhet til de nye store vindkraftutbyggingene i regi av Statkraft, er det naturlig for oss å nå tilby dette kurset. Men vi merker etterspørsel etter dette også fra resten av landet.

GWO-kurs fra AAK Safety består av modulene:

Alle modulene tilbys sammenhengende på 5 dager – hvilket er en stor fordel for kunden. Også et repetisjonskurs på 3 dager tilbys. Disse modulene er det man trenger for å ha tillatelse til å arbeid og oppholde seg i vindturbiner på fastland.

Modulen «offshore sea survival» tilbys også for de som skal arbeide i vindturbiner offshore. Dette gjennom samarbeidspartneren Cresto i Sverige.

– Cresto og AAK Safety har fra før stor aktivitet mot vindkraftbransjen internasjonalt hvilket nå vil komme aktørene i Norge til gode, avslutter Sverre Bersås