Se hvem som vant årets HMS-pris

— Du er helt unik, Finn Gunnar.

Denne uken samlet enerWE i underkant av 150 deltakere på Høydekonferansen. Hensikten med konferansen er å bidra til erfaringsoverføring på tvers av selskap og bransjer når det gjelder sikkert arbeid i høyden.

Landets viktigste møteplass

— Konferansen har blitt landets viktigste møteplass for alle som jobber i høyden.

Tore Rønstad

— Konferansen har blitt landets viktigste møteplass for alle som jobber i høyden, forteller Tore Rønstad, faglig leder i SOFT.

De nominerte

Hvert år deler Høydekonferansen ut en presisjetung pris til en person eller bedrift som har utmerket seg når det gjelder sikkert arbeid i høyden.

I år var seks kandidater nominert.

  • Robert Kolsing i Spektro.
  • SN/K 279. Dette er en komite opprettet av Standard Norge. Det er denne komiteen som reviderer NS 9600 Arbeid i tau og som lager nasjonal standard for fallsikring i Norge.
  • Finn Gunnar Jacobsen i Aak Safety.
  • Oddbjørn Granlund i Ramirent skolen
  • Bjørn Jacques i CAN
  • Anne Bjørg Helle i Westcon Løfteteknikk

Vinneren er...

På konferansemiddagen delte Jens O. Gran fra Standard Norge ut prisen til den kandidaten som fikk flest stemmer. Programkomitéen for konferansen fungerte som jury.

— Vinneren av årets HMS-pris er Finn Gunnar Jacobsen i AAK Safety, fortalte Jens O. Gran til en fullsatt sal. Han mottar prisen fordi han er en engasjert og dyktig instruktør og en meget god ambassadør for sikkert arbeid i høyden.

Etter den formelle prisutdelingen tok Pål Gundersen fra Beerenberg mikrofonen.

Du gjorde et veldig sterkt inntrykk på meg den første gangen jeg møtte deg. Jeg tror det var på Høydekonferansen i 2007.

Pål Gundersen

— Jeg ønsker også å si noe til Finn Gunnar, sa Pål Gundersen. Du gjorde et veldig sterkt inntrykk på meg den første gangen jeg møtte deg. Jeg tror det var på Høydekonferansen i 2007. Du var tydelig og utfordret bransjen til å dele Erfaringer på tvers på selskap. Det var noe bransjen den gang ikke hadde tradisjon for å gjøre. Du var en pioneer.

Gundersen fortsatte med å fortelle at Finn Gunnar Jacobsen har kurset opp 1000 vis av mennesker fra de fleste bransjer.

— Jeg tør påstå at Finn Gunnar har reddet menneskeliv på grunn av sin solide kompetanse, brede erfaring fra ulike bransjer og sin fantastiske formidlingsevne. Få om ingen deltagere på kursene til Finn Gunnar, vil glemme viktigheten med å sikre seg ved alt arbeid i høyden og kunne redde arbeidskollegaen sin.

Også Sverre Njål Bersås, daglig leder i AAK Safety ønsket si noen ord til sin gode kollega.

— Du er helt unik, Finn Gunnar. Både som kursholder, kunderådgiver og kollega. Vi setter utrolig stor pris på deg.

Prisutdelingen ble avsluttet med trampelapp fra salen, der både kunder, kolleger og konkurrenter hyllet en verdig vinner av Høydekonferansens HMS-pris 2017.

— Du er helt unik, Finn Gunnar. Både som kursholder, kunderådgiver og kollega. Vi setter utrolig stor pris på deg.

Sverre Njål Bersås

Powered by Labrador CMS