Klatrer, fjellfører og skiinstruktør

Publisert

Lever av høydehobbyen i oljebransjen.

Amund Amundsen er født og oppvokst i den vakre Isfjorden i Rauma kommune, og ikke kunnet unngå å bli friluftselsker. Fra barndommen har han alltid vært ute i naturen, på fisketurer og fjellturer, og han mener det er fort gjort å vokse opp med brattfriluftsliv i Romsdalen.

Far var flink på ski, og gjennom ham ble ski den store tingen for meg. Gleden av å gå toppturer for å kjøre nedover på ski har jeg alltid hatt med meg, forteller Amundsen.

Med årene ble han introdusert for et aktivt klatremiljø gjennom venner og bekjente, og det var sånn han kom i kontakt med AAK Safety. Nå har han vært gjennom alle avdelingene i AAK, fra sikringsleder offshore til kursleder på land. Han mener selv at han har AAK-kulturen godt under huden.

Vi har en måte å se ting på, jobbe på, som vi er stolte av. Det handler om å gå inn i det ukjente – natur, klatring og eventyr. Man må være våken og bevisst så kan man oppdage farer som kan oppstå. Hvis vi ikke er bevisst kan vi heller ikke verne oss mot det som er farlig, sier Amundsen.

Driver fjellføringsforetak på siden

På fritiden guider Amundsen turer for folk på topper både i sitt distrikt, og i resten av landet, på fritiden sin. Det er på sommerstid og vinterstid, klatrekurs og skredkurs. Det er alt fra tilreisende og de som bor her, turister, bedrifter, og egentlig alle som ønsker seg denne tjenesten.

Også her kan det være snakk om livsfare til en viss grad. Å være våken og tilstede i det vi driver på med, er helt avgjørende for i denne typen arbeid, forklarer Amundsen.

Tillit viktig i risikoarbeid

Gjennom tidene har mange blitt rekruttert til AAK fra klatremiljøet han selv er en del av. Han mener at det beste med å jobbe der er menneskene, og det har det alltid vært.

Vi har veldig bra folk, et lett og fleksibelt miljø, og vi stoler på hverandre. Vi er på jobb i lag, holder kurs, og har forventninger om hva vi kan – gjennom det skapes tillit fordi vi er flinke på det vi gjør, avslutter friluftsliventusiasten.

Powered by Labrador CMS