Dette verktøyet gjør jobben i høyden mye enklere

Publisert

Derfor bør du prøve en batteri- eller bensindreven klatreassistent.

Med taumoped fra AAK Safety kan arbeidet i høyden bli mindre krevende og mer effektivt. Den batteri- eller bensindrevne klatreassistenten kan fire deg opp og ned fra store høyder.

Ulike bruksområder

De to versjonene har lik funksjon, men egner seg til litt forskjellige bruksområder.

- Den elektriske taumopeden kan for eksempel brukes inne, der man har tilgang på strøm og oppladning, mens den bensindrevne kan brukes ute hvis man skal langt til fjells og langt vekk fra lademuligheter, forklarer Nils Bjarne Krohn, kunderådgiver i AAK Safety.

Flere bransjer har etter hvert tatt i bruk taumopeder, da disse er svært allsidige og mange bruksområder. Heising av utstyr, heising av personell og redningsoperasjoner er noe av bruksområdene.

Taumopedene kan brukes for eksempel av masteklatrere, arbeid på store ledningslinjer og til fjellsikring. Kurset i videoen er med Statnett-ansatte. Taumopeden kan brukes både offshore og i landbasert industri. AAK Safety tilbyr også kurs i bruk av taumopeder.

  • Les også: 30 meter høyt, 70 grader helning og slett fasade uten beslag (AAK Safety)
  • Fem kilo lettere

    De nye taumopedene har blitt utviklet og er enda mer brukervennlige enn før.

    - De nye elektriske taumopedene har blitt mindre, faktisk fem kilo lettere. De er også blitt mindre i størrelse og på den måten lettere å håndtere. I tillegg har de fått forbedret batteriteknologi og mulighet for tilkobling av nettadapter som gjør at man til enhver tid har strøm til å drifte taumopeden sier Krohn.

    De bensindrevne taumopedene har fått nedfiringsfunksjon, noe de ikke før.

    - Det betyr at man kan fire seg ned uten å koble tauet fra mopeden. Den leveres med en meget stillegående 4-takts motor fra Honda, avslutter kunderådgiveren.

Powered by Labrador CMS