Sola  20181009.Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg sto for den offisielle åpningen av strømforsyning til Johan Sverdrup fra land. Strøm fra land skal drive feltet i Nordsjøen i mer enn 50 år framover, og gjør at JohanSverdrup blir et av feltene med lavest klimautslipp i verden.Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Sola 20181009.Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg sto for den offisielle åpningen av strømforsyning til Johan Sverdrup fra land. Strøm fra land skal drive feltet i Nordsjøen i mer enn 50 år framover, og gjør at JohanSverdrup blir et av feltene med lavest klimautslipp i verden.Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

78 prosent flere ledige stillinger i olje-, offshore- og shippingbransjen

Publisert

Finn Jobb hadde en økning i antall stillingsannonser på 6 prosent i fjor fra året før. Olje-, offshore- og shippingbransjen vokste mest.

I perioden januar til og med 21. desember i fjor ble det lyst ut cirka 225.000 stillinger på rubrikktjenesten Finn. Det er 6 prosent flere stillinger enn i 2017. Offentlig sektor har samlet sett den største økningen i antall utlysninger, 17 prosent fra 2017, sammenlignet med privat sektor (4 prosent).

- Aktiviteten er generelt høy både blant arbeidsgivere og arbeidstakere, sier produktdirektør og jobbanalytiker i FINN, Christopher Ringvold.

Det er olje-, offshore- og shippingbransjen som vokser mest i 2018, da aktørene her utlyste 78 prosent flere ledige stillinger i fjor enn i 2017.

- Vi ser klare tegn på at optimismen er tilbake i maritim og offshore. Gode priser på olje og laks gir signifikante utslag i arbeidsmarkedet, sier Christopher Ringvold.

Han forteller at det har blitt registrert 300 000 lagrede stillingssøk på FINN.

- Økning i antall utlyste stillinger gjør at det er flere jobber for arbeidstakerne å velge mellom. I jakten på et mer effektivt arbeidsmarked, der flere får brukt mer av sin totale kompetanse, er det positivt å ha mer å velge blant. Det øker sannsynligheten for gode jobbmatcher, sier Ringvold.

Bransjene med størst vekst i utlyste stillinger i oktober 2018:

  1. Olje, offshore og shipping, 16 600 stillinger, økning på 78 %
  2. Industri og produksjon, 23 900 stillinger, økning på 31 %
  3. Undervisning og forskning, 18 300 stillinger, økning på 25 %