250 arbeidere må flyttes i Nordsjøen på grunn av ekstremværvarsel

Publisert

Helikopteravganger kansellert.

Varsel om orkan og svært høye bølger gjør at Statoil må flytte rundt 250 arbeidere til andre plattformer i Nordsjøen. Samtidig vurderes det å kansellere helikopteravganger fra Bergen.

– Vi er midt i et program for å oppgradere livbåtene på noen av plattformene våre og har derfor begrenset kapasitet i den varslede bølgehøyden som er meldt. Vi gjør derfor noen tilpasninger i Nordsjøen nå, sier mediekontakt Morten Eek i Statoil til NTB.

Snorre og Statfjord utsatt

På plattformen Snorre B reduseres bemanningen fra 109 til 44 personer. 65 personer flyttes over til andre plattformer. Det samme gjelder plattformene Statfjord A, B og C, der mellom 150 og 200 personer flyttes over til nærliggende plattformer.

Samtlige flygninger ut til Nordsjøen fra Bergen kan bli kansellert. Det omfatter 16 flygninger og rammer i overkant av 200 personer. Det er ventet at ekstremværet Tor når norskekysten fredag ettermiddag.

Produksjonen opprettholdes

Til tross for det varslede ekstremværet vil uværet foreløpig ikke påvirke produksjonen på norsk sokkel.

– Vi opprettholder minimumsbemanningen og har foreløpig ikke stengt ned noen av brønnene. Vi utsetter imidlertid vedlikeholdsarbeid og andre ting som ikke må gjøres de neste dagene, sier Eek til NTB.