17-åring kritisk skadd i gasslekkasje i Hordaland

Publisert

Seks personer er fraktet til sykehus etter å ha pustet inn giftig gass under en gasslekkasje ved et oljeanlegg i Øygarden i Hordaland.

Politiet opplyser på Twitter at fem personer er fraktet til Haukeland sykehus med ukjent skadeomfang etter å ha fått i seg giftig gass. De fem mennene inspiserte toppen av en silo da de ble utsatt for lekkasje av gassen hydrogensulfid, skriver VG.

Hydrogensulfid er en giftig, brannfarlig gass.

– Det var en ganske høy konsentrasjon. De ble svimle, og to av dem besvimte, sier vakthavende brannbefal Geir Jensen, som legger til at de tre andre kom seg ned ved egen hjelp.Politiet opplyser at de fem er 17,18,19, 30 og 50 år gamle, og at det blir opprettet sak.

Luftambulanse

Alle fem var bevisste da de kom ned fra siloen, men en av dem besvimte på nytt og ble sendt med luftambulanse til Haukeland sykehus. Også en brannmann er sendt til sykehus for observasjon, skriver avisen.

– Han klatret opp på siloen og gjorde det han skulle. Da han kom ned, kjente han seg dårlig, sier Jensen, til NRK.

Ulykken ved Stureterminalen i Øygarden kommune ble meldt til politiet klokken 16.12. Klokken 17.46 opplyste politiet i Hordaland at lekkasjen var stanset. Det skal ikke være fare for ytterligere lekkasjer.

Beredskapsapparat

Terminalen i Øygarden kommune er en utskipningshavn for råolje og flytende petroleumsgass. Den har også et anlegg for gjenvinning av flyktige gasser. Det er Statoil som driver terminalen.

Statoil har mobilisert sitt beredskapsapparat lokalt ved Stureterminalen og i Stavanger.

– Gjennom beredskapsorganisasjonen jobber vi med å få oversikt over situasjonen, sier pressevakt Ola Anders Skauby i Statoil til Bergensavisen.

Han sier de nå konsentrerer seg om å ta vare på dem som er berørt.