130.000 boliger uten strøm i hetebølge i Melbourne

Publisert

Torsdag forsvant strømmen i perioder og muligheten til å kjøle ned boligene midt i hetebølgen i Melbourne i Australia.

Audrey Zibelman er administrerende direktør i det australske energimarkedsbyrået, som forvalter det nasjonale elnettet. Hun sier tre overopphetede, kulldrevne generatorer sluttet å fungere i Victoria, og en fjerde trolig må stenge fredag. For å sørge for at etterspørselen etter kraft ble møtt, måtte nettet skrus av i perioder på opptil to timer for andre områder, for å forsyne områdene som hadde mistet sin strømtilførsel. Zibelman opplyser at viktige tjenester som sykehus vil bli skjermet.

Ifølge nettmediet The Age , som har tatt en ringerunde, dreier det seg om rundt 130.000 husstander som er uten strøm, i tilstander som beskrives som «bare marerittaktige».

Melbourne, delstatshovedstad i Victoria har 5 millioner innbyggere. Det var spådd 44 grader fredag og i så fall byens varmeste dag siden den tragiske lørdagen 7. februar 2009, kjent som «Black Saturday» da det var 46,6 grader, og 173 personer omkom i branner som ødela over 2.000 hjem i Victoria.

Den pågående hetebølgen i denne delen av Australia har ført til stor risiko for nye branner.

Torsdag tangerte Adelaide heterekorden fra «Black Saturday» med 46,6 grader.

I byen Port Augusta i South Australia var det torsdag 49,5 grader. Ifølge det meteorologiske instituttet i landet ligger det an til å bli tidenes varmeste januar.

(©NTB)