Selger andel i britisk vind

Statkraft reinvesterer i fornybar energi. Statkraft selger 49 prosent i tre landbaserte vindparker i Storbritannia til Ginko Tree Investment Ltd., skriver selskapet i en pressemelding. Statkraft vil fortsatt være operatør med 51 prosent eierskap, men nedsalget gjør det mulig for selskapet å reinvestere i nye prosjekter innen fornybar energi. Vindparkene som omtales er Alltwalis (Wales), … Continued

Statkraft reinvesterer i fornybar energi.

Statkraft selger 49 prosent i tre landbaserte vindparker i Storbritannia til Ginko Tree Investment Ltd., skriver selskapet i en pressemelding.

Statkraft vil fortsatt være operatør med 51 prosent eierskap, men nedsalget gjør det mulig for selskapet å reinvestere i nye prosjekter innen fornybar energi. Vindparkene som omtales er Alltwalis (Wales), Baillie og Berry Burn (Skottland).

Som operatør vil Statkraft fortsatt ha ansvar for drift og vedlikehold av vindparkene, samt markedsadgang og kraftsalgsavtaler.

Vi er svært fornøyde med å ha fått en ny finansiell partner til våre landbaserte vindparker i Storbritannia. Statkraft er ledende i Europa på fornybar energi og en langsiktig investor i den britiske fornybarsektoren, der vi har vekstambisjoner for vindkraft på land og til havs. Denne avtalen muliggjør videre vekst gjennom nye prosjekter, samtidig som vi beholder vår industrielle rolle, sier konserndirektør Jon Brandsar på selskapets nettsider.