Bilde av syklister

Drøm blir virkelighet

Amerika på langs på sykkel. Anders Levoll jobber til vanlig på undervannsavdelingen hos REINERTSEN i Trondheim og ektefelle Birgit Ryningen holder til på SINTEF. I sommer kom de hjem fra en hele to år lang sykkeltur gjennom Europa og Amerika! To år, to sykler, to mennesker, 23 land, 25 000 km! 23.6.2012 stilte de til … Continued

Amerika på langs på sykkel.

Anders Levoll jobber til vanlig på undervannsavdelingen hos REINERTSEN i Trondheim og ektefelle Birgit Ryningen holder til på SINTEF. I sommer kom de hjem fra en hele to år lang sykkeltur gjennom Europa og Amerika!

To år, to sykler, to mennesker, 23 land, 25 000 km!

23.6.2012 stilte de til start på og syklet Den Store Styrkeprøven (Trondheim-Oslo). Der turen var slutt for de fleste, hadde den knapt begynt for Anders og Birgit! De fortsatte ned gjennom Europa før de tok flyet over til Sør-Amerikas sørligste by, Ushaia, for å sykle Amerikas vestkyst.

Vi har på ingen måte fulgt den planen vi la på forhånd. Vi skulle jo liksom følge PanAmerican fra Ushuaia til Alaska, så viste det seg at PanAmerican var flat og kjedelig og at Andesfjellene var fantastiske og forlokkende.

Vi har syklet omtrent 20 000 km i Sør- og Mellom-Amerika, en distanse som kunne ha tatt oss til Alaska om vi hadde holdt oss til planen.

Heldigvis hadde vi lovet oss selv og hverandre før vi dro at Alaska ikke skulle få stå i veien for det egentlige målet: å være på tur, og se og reise dit vi ville, la tiden gå og sykle langt. Det har vi gjort, og resultatet er at vi har syklet Andesfjellene på langs og krysset fjellkjeden flere ganger.

I all beskjedenhet må jeg få innrømme at det er noe vi er ganske fornøyde med, og hadde vi turt å tro på at vi skulle komme til å orke å sykle alle de bakkene, så hadde vi nok lagt en annen plan før vi dro, men vi trodde at vi var latere enn vi er.

Og det er jo bra at vi kan overraske oss selv litt innimellom også! Så vi er superfornøyde med turen og veivalget og det er kanskje noe av det som gjør det vanskelig når man skal avslutte.

Det er alltid vanskelig å avslutte et fint kapittel, forteller Birgit på bloggen deres, Lynvingen.

Turen gikk fra Norge til Danmark, Tyskland, Tsjekkia, Østerrike, Italia, Sveits, Frankrike og Spania før de fløy ned til Sør-Amerika. I Amerika besøkte de Argentina, Chile, Bolivia, Peru, Equador, Colombia, Panama, Costa Rica, Nicaragua, Honduras, El Salvador, Guatemala, Belize og til slutt Mexico.

Her kan du se ruten de syklet: http://goo.gl/maps/D3Mhl

Anders og Birgit har også som mål å ha stått sammen på 1000 fjelltopper over 1000 moh. På sykkelturen tok de en topp per land, totalt 23 fjelltopper over 1000 meter.

25.5.2014 rullet de inn til Cancun, Mexico og sykkeleventyret nærmet seg slutten.

Hvordan går det når drømmer blir gjort til virkelighet, og hvordan var det å komme hjem? Les alle de fine, morsomme og spreke historiene på lynvingen-blogg.blogspot.com og lynvingen.org.

Denne artikkelen er tidligere gjengitt på reinertsenas.wordpress.com.