Aasta Hansteen (Statoil) skal bruke SATOS for digitale prosedyrer

Annonsørinnhold - SAT

Aasta Hansteen er en Spar FPSO-plattform, som er den første av sitt slag på norsk sokkel og den største i verden.

Plattformen er nå plassert på Aasta Hansteen-feltet i Norskehavet. Anlegget skal driftes fra Harstad av Statoils driftsområde i nord.

Ved hjelp av SATOS vil prosedyrer og sjekklister bli tilgjengelig i digital form, både i kontrollrom og i felt på nettbrett og fra driftssenteret på land i Harstad. Alle vil se hvor langt man har kommet i en prosedyre og hva som skal utføres. Dette vil sikre at man kommer raskt opp etter en nedkjøring og bidra til sikker og effektiv drift av anlegget.

I Statoil brukes SATOS allerede på feltene Mariner (UK) og Johan Sverdrup.

SATOS vises på OTC

SATOS-løsningen er utviklet av SAT, og selskapet befinner seg nå i Houston, Texas for å delta på OTC (Offshore Technology Conference). SATOS-standen er nummer 4432 på messen, og i går var både Petroleumstilsynet (Ptil), Oljedirektoratet og Olje- og energidepartementet innom for å høre om SATOS. SAT viste hvordan SATOS styrker operasjonelle barrierer, og leder innen Informasjonsteknologi ved SAT, Henning Stalheim forteller at dette falt i god jord hos Ptil. Han understreker at OTC så langt har vært en bra opplevelse.

-Ja, jeg kan melde om meget god stemning her i Houston. Vi har fått mye besøk på standen så langt, og det er veldig hyggelig å se at folk er interessert i løsningen vi har utviklet.

SATOS gir oppdaterte prosedyrer og prosesser – direkte inn på nettbrettet

Som system sørger SATOS-løsningen for at prosedyrer og sjekklister blir tilgjengelige i digital form for alle involvert i driften av et anlegg eller en plattform, uansett hvor de befinner seg.

-Man kan enkelt logge inn via nettbrett og sjekke fremgangen i en prosedyre, eller få oversikt over hvilke oppgaver som gjenstår å utføre – enten man sitter i kontrollrommet, ute på feltet, eller i kontorstolen ved driftssenteret på land. Denne typen innsyn i sentrale driftsprosesser reduserer responstiden dersom noe uforutsett skulle oppstå, forteller teknisk sjef i SAT, Jan Ivar Nilsen.

– Vi blir her i to dager til, så kom gjerne innom oss på stand 4432, avslutter Nilsen.

SAT

SAT is a multidiscipline company with extensive experience from design, commissioning and operations. Services and software solutions for training and integrated operations cover all plant systems including Process, Utility , Electrical, Instrument, Control/Safety, HVAC and more.