Bilde av Kristoffer Ellingsen

Snart sitter du på aldershjemmet

Du vil angre på det du ikke gjorde. Kristoffer Ellingsen er 30 år og fra Bergen. I desember 2013 startet han selskapet Krisedesign. Krisedesign tilbyr alt av grafiske tjenester innen trykk og digitale medier, og har siden starten spesialisert seg på virksomheter innen oljebransjen. Oljebransjen har hatt en bratt kurve nedover i året som har … Continued

Du vil angre på det du ikke gjorde.

Kristoffer Ellingsen er 30 år og fra Bergen. I desember 2013 startet han selskapet Krisedesign. Krisedesign tilbyr alt av grafiske tjenester innen trykk og digitale medier, og har siden starten spesialisert seg på virksomheter innen oljebransjen.

Oljebransjen har hatt en bratt kurve nedover i året som har gått. I et intervju med enerWE.no forteller Kristoffer om livet som gründer.

Etter å ha jobbet i noen av de største reklamebyråene i Bergen siden 2007 og opparbeidet meg god erfaring innen bransjen, så fikk jeg et stort ønske om å starte opp noe som var mitt eget, forteller han.

Hvordan merker du nedgangstidene i oljebransjen?

Jeg personlig har ikke merket noe til nedgangstidene i oljebransjen.

Bedrifter prioriterer å markedsføre seg i nedgangstider – det er kanskje akkurat da man har mulighet til å vise seg frem og vise at man står sterkt i stormen.

Hva er det verste ved å være gründer?

Jeg kan ikke komme på noe som er negativt ved å være gründer.

Det som er mest utfordrende er å holde seg til en arbeidsdag som går over åtte timer. Som regel blir det mange lange dager. Men det er jo dette som motiverer en gründer, så vil ikke si at det er noe negativt ved det.

Hva er det beste ved å være gründer?

Det beste ved å være gründer er å få sette navnet sitt på et produkt og jobbe dette opp og frem. Når man står ansvarlig for noe, så vil man arbeide steinhardt for å lykkes. Man får en helt spesiell iver.

Dette er noe som har trigget meg hele veien. Det at man er med i hele prosessen ved et produkt, og ikke bare er et ledd, er utrolig lærerikt.

Hvilke tre råd vil du gi til de som ønsker å starte for seg selv?

Gjør en god research på forhånd. Finn ut om det er riktig tid og at det er et marked for idéen din nå. Har du et produkt eller en idé som du har tro på og ønsker å brenne for, så ser jeg ikke noen grunn til å ikke få den ut i livet. Jeg tror det er mange der ute som brygger på noen gode idéer, men som ikke tør å ta steget med å realisere de.

Jeg tror nok det kommer til å være flere på aldershjemmet som vil angre på at de ikke fulgte drømmen sin enn det vil være gründere som angrer på at de satset og kanskje ikke lykkes helt som man hadde håpet på.

Kristoffer understreker at det ikke er noe som heter åtte til fire for en gründer.

Forbered deg på å jobbe mer enn du forestiller deg. Så om du er en person som liker å utrette noe og finner motivasjon til å gjøre en ekstra innsats utover det som forventes av deg, så er du et steg i riktig retning.

Våg å tenke stort og tør å satse. Ikke dvel for lenge med en idé. Det finnes alltid noen som tenker i samme bane som deg, så det gjelder å være tidlig ut av startblokken. Ta steget når du føler at du er klar for det.

Hvor stor omsetning hadde du i 2014, og hvor stor omsetning satser du på i 2015

Det jeg kan si er at 2014 gikk bedre enn budsjettert, og jeg håper å holde kurven stigende også i 2015.

Ellers ønsker jeg ikke å uttale meg noe mer omkring omsetning.

I 2014 var Krisedesign bla. totalleverandør av design og dekor til Offshore Technology Days og jobbet med en rekke andre store aktører innen bransjen.

Drømmen har alltid vært der etter å starte opp et eget lite byrå, så når tiden er inne for det, er ønsket å utvide Krisdesign og ta det enda et nivå videre, avslutter Kristoffer.