Ny konserndirektør

Arne Sigve Nylund er utnevnt til konserndirektør for UPN. Nylund tiltrer i den nye stillingen 1. januar 2014, og skal rapportere til konsernsjef Helge Lund. Nylund får kontor i Stavanger. Han etterfølger Øystein Michelsen, som er utnevnt til landsjef i Tanzania. Nylund er nå direktør for prosessering og foredling i Markedsføring, prosessering og fornybar energi … Continued

Arne Sigve Nylund er utnevnt til konserndirektør for UPN.

Nylund tiltrer i den nye stillingen 1. januar 2014, og skal rapportere til konsernsjef Helge Lund. Nylund får kontor i Stavanger. Han etterfølger Øystein Michelsen, som er utnevnt til landsjef i Tanzania.

Nylund er nå direktør for prosessering og foredling i Markedsføring, prosessering og fornybar energi (MPR), en rolle han har hatt siden 2009.

Han begynte i Statoil i 1987 ved overføringen av operatørskapet for Statfjord fra Mobil. Nylund har bakgrunn fra en rekke drifts- og lederstillinger. Han har vært plattformsjef for Gullfaks, produksjonsdirektør for Statfjord, direktør for Statfjord og Drift Vest i UPN.

Arne Sigve Nylund har lang ledererfaring både fra oppstrøm- og nedstrømvirksomhet i Statoil. Med omfattende kunnskaper både fra land- og sokkelvirksomheten i Statoil er han svært godt rustet for å fylle den utfordrende stillingen som leder for UPN, sier Statoils konsernsjef Helge Lund.

Arne Sigve Nylund er kjent for sine sterke menneskelige egenskaper. Han arbeider godt både med interne og eksterne interessenter. Nylund har erfaring fra å drive utfordrende prosjekter og endringsagendaer, og har utvist evne til å skape tillit og sterke resultater. Norsk sokkel er ryggraden i Statoils virksomhet, og jeg ser fram til å få Arne Sigve inn i teamet for å realisere det fulle potensialet på norsk sokkel i årene framover, tilføyer Lund.

UPN er et svært viktig forretningsområde i Statoil. Årene framover vil bli både spennende og krevende. Vår evne til å tilpasse oss, forbedre oss og gjøre endringer er en forutsetning for framtidig suksess. Jeg ser virkelig fram til å igjen få muligheten til å samarbeide med alle de dyktige og engasjerte medarbeiderne i UPN for å levere på våre mål og bidra til Statoils forbedringsagenda, sier Arne Sigve Nylund.

Nylund er utdannet ingeniør (BSc) ved Stavanger Tekniske Fagskole, 1981, har en BSc-grad i operasjonsstyring fra Universitetet i Stavanger, 1988, og er utdannet bedriftsøkonom ved Norges Handelshøyskole, 1989.

Nylunds etterfølger blir kunngjort i nær framtid.

Kilde: statoil.com