Statsrådens spådom

Gode år for norsk olje og gass. Tord Lien ga bransjen klare signaler om en regjering som fortsatt er ambisiøs på vegne av norsk olje og gass, da han talte på RWE Deas årlige arrangement i Oslo i går. Tord Lien talte for en forventningsfull forsamling i ærverdige Gamle Logen i går. RWE Dea Norge … Continued

Gode år for norsk olje og gass.

Tord Lien ga bransjen klare signaler om en regjering som fortsatt er ambisiøs på vegne av norsk olje og gass, da han talte på RWE Deas årlige arrangement i Oslo i går.

Tord Lien talte for en forventningsfull forsamling i ærverdige Gamle Logen i går. RWE Dea Norge samler årlig bransje og kulturliv til en helaften fylt med faglig diskusjon og kulturelle innsalg i anledning utdelingen av selskapets musikkstipend til unge talenter. Statsråden snakket for anledningen om fremtiden til norsk olje og gass.

Optimistisk statsråd

Suksess på norsk sokkel har vært, og vil være, avhengig av kunnskap, kapital og kompetanse, samt selskaper med vilje til å investere. Utgangspunktet til denne regjeringen er at det også er i selskapenes beste interesse å drive utviklingen i en retning som bidrar med størst mulig verdiskapning for samfunnet, sa statsråden.

Lien var også tydelig på at Regjeringen mener Norge har gode forutsetninger for å fortsatt være en stabil leverandør av kraft til Tyskland, og understreket at de to landene har en lang og sammenvevd krafthistorie:

Tyskland har lenge vært et viktig marked for norsk olje og gass, og Norge har både ressursene og infrastrukturene som gjør at vi fortsatt vil være en stor leverandør av gass til Tyskland i fremtiden.

RWE Dea Norges toppsjef Hugo Sandal var begeistret over innlegget.

Det var givende å få førstehånds tanker og ambisjoner fra regjeringen rundt fremtiden for vår næring. Vi er et selskap med etstort aktivitetsnivå innen leting, utbygging og produksjon. Vi gjør betydelige, langsiktige investeringer, og da er det klart det betyr mye at regjeringen signaliserer en fortsatt solid støtte til næringen vår. I år har vi budsjettert med 5,2 milliarder kroner til leting, utbygging og drift, sa Sandal. RWE Dea Norge har 36 lisenser på norsk sokkel, og er blant annet operatør på PL435 med Zidane-funnet som forventes satt i drift innen få år.

Industri, musikk og matkultur

Rundt 200 gjester fra både næringsliv, kulturliv og politikken hadde møtt opp til RWE Dea Norges kveld for kunnskap og kultur. Det var ikke bare faglig påfyll på agendaen. Gjestene fikk også en klassisk konsert av tidligere års vinnere av RWE Dea Norges musikkstipend, og årets vinnere ble hedret. Kvelden ble tradisjons tro avsluttet med et matkulturelt innsalg, med en skreddersydd meny av Andreas Viestad. I år var konseptet en kulinarisk reise rundt nordkalotten, hvor menyen utforsket forskjeller og fellestrekk i bruken av råvarer i landene lengst mot nord.

Om selskapet

  • RWE Dea Norge er deltager i 36 lisenser på norsk sokkel. På fem av disse er selskapet operatør og vi er nå i ferd med å utvikle Zidane-lisensen, hvor vi gjorde funn i 2010 og i 2012, til et produserende felt. RWE Dea Norge har i overkant av 100 ansatte på sitt kontor i Oslo, og har vært tilstede i Norge i 40 år.
  • RWE Dea Norges musikkstipend går til unge talenter innen klassisk musikk for å støtte studier i Tyskland. Det gis hvert år til to til fire studenter, og er på 40.000 eller 80.000 kroner. Stipendet ble overrakt 29. april på RWE Dea Norges kveld for kunnskap og kultur i Gamle Logen i Oslo.
  • RWE Dea AG, med hovedkontor i Hamburg, er et internasjonalt selskap innen leting og utvinning av olje og gass. Selskapet benytter seg av den nyeste teknologien innen boring og produksjon og drar nytte av sin mangeårige erfaring innen feltet. RWE Dea har satt nye standarder innen sikkerhet og miljøvern.

Kilde: RWE DEA.

enerWE.no beklager den dårlige lydkvaliteten på filmen. Konserten var utmerket!