Prestisjetung pris til LR Consulting

Risikomodell for BOP kan spare industrien for enorme summer. Lloyd’s Register sin Blow-Out Preventer (BOP) risikomodell har blitt tildelt den prestisjetunge Special Meritorious Engineering Award (MEA) i katergorien boring. Magasinet E&P har konsekvent hedret teknisk innovasjon som gjør at olje- og gassindustrien kan overvinne tilsynelatende umulige utfordringer, sier Mark Thomas, sjefsredaktør i E&P. Denne prisen reflekterer det … Continued

Risikomodell for BOP kan spare industrien for enorme summer.

Lloyd’s Register sin Blow-Out Preventer (BOP) risikomodell har blitt tildelt den prestisjetunge Special Meritorious Engineering Award (MEA) i katergorien boring.

Magasinet E&P har konsekvent hedret teknisk innovasjon som gjør at olje- og gassindustrien kan overvinne tilsynelatende umulige utfordringer, sier Mark Thomas, sjefsredaktør i E&P.

Denne prisen reflekterer det beste av det beste innen teknologisk utvikling, fortsetter han.

Et uavhengig team av ingeniører og tekniske ledere fra drift- og konsulentselskaper over hele verden har sittet i juryen for prisutdelingen.

Sparer industrien for millioner

Forskrifter som følge av Macondo-ulykken har skapt nye utfordringer for operatører og boreentreprenører, sier Duco de Haan, Senior Vice President i Lloyds Register.

Når det er indikasjoner på systemsvikt i en BOP må det tas en beslutning om man skal trekke BOP-en til overflaten eller ikke. På grunn av det høye antallet variabler som er involvert, og en mangel på kritisk objektiv informasjon, er beslutningen om å trekke ofte gjort unødvendig . Disse beslutningene kan føre til nedetid som årlig koster boreindustrien hundrevis av millioner USD.

Lloyds Register sin BOP risikomodell gir en objektiv og verifiserbar beslutningsmodell, noe som gjør at boreentreprenørene, operatører og myndigheter raskt kan få risikobaserte råd hvorvidt man bør trekke BOP-en opp til overflaten for reparasjon, eller om risikonivået er akseptabelt til å fortsette driften.

Modellen kan redusere uproduktiv tid og øke sikkerhetsnivået for BOP-operasjoner. Den gir også alle involverte parter en objektiv vurdering av risiko rundt beslutningen om man skal trekke eller ikke trekke BOP’en, sier de Haan

2 års arbeid

Utvikling av risikomodellen ble startet for to år siden. Fageksperter fra Lloyds Register jobbet sammen med operatører, boreentreprenører, utstyrsprodusenter og amerikanske myndigheter for å utvikle en felles plattform for kommunikasjon og beslutningstaking basert på risiko forbundet med systemfeil på BOP-en.

Modellen er nå i aktiv bruk på flere ulike borerigger i Mexicogolfen.