Bilde fra Statoil på Fornebu

Kjemper om Statoil-stipend

Norges største klassiske musikkpris. Tre strykere og en blåser er nominert til Norges største klassiske musikkpris. Statoils talentstipend i klassisk musikk har som mål å være en døråpner for talentfulle musikere som vil ut i verden. Stipendet er på 1 million kroner og deles ut under Statoils høstkonsert i Oslo 17. november. De fire nominerte … Continued

Norges største klassiske musikkpris.

Tre strykere og en blåser er nominert til Norges største klassiske musikkpris.

Statoils talentstipend i klassisk musikk har som mål å være en døråpner for talentfulle musikere som vil ut i verden. Stipendet er på 1 million kroner og deles ut under Statoils høstkonsert i Oslo 17. november.

De fire nominerte er Sonoko Miriam Shimano Welde (18) fra Bergen, Eivind Holtsmark Ringstad (20) fra Oslo, Ragnhild Hemsing (26) fra Valdres og Endre Rydland Vetås (19) som er bosatt i Kristiansand. De spiller henholdsvis fiolin, bratsj, fiolin og trombone.

Vårt talentprogram «Morgendagens Helter» skal løfte fram norske musikktalenter og hjelpe dem videre i karrieren. Som i idretten er det viktig med langsiktighet, og gjennom et fireårig stipend ønsker vi å støtte og inspirere de mest talentfulle utøverne innen klassisk musikk til å nå langt, sier sponsorsjef Marius Rosenberg Amundsen i Statoil.

Statoil har støttet klassiske musikktalenter siden 1990. Tidligere mottakere er blant andre Ole Edvard Antonsen, Mari Eriksmoen, Christian Ihle Hadland, Vilde Frang Bjærke, Marianne Thorsen (jurymedlem 2014) og dagens juryleder Leif Ove Andsnes.

Årets fire nominerte er sterke og forskjellige musikerpersonligheter, som alle har potensialet til en internasjonal karriere, sier Andsnes som var den første vinneren i 1990.