First we take Rogaland

Then we take Shanghai. Fridthiov Andhøy fra Oslo, Robin Loftås fra Hordaland, Julie Refseth fra Trondheim og Magnus Skimmeland fra Rogaland stakk av med seieren på gründercampen Emax. På lørdag reiser de til Shanghai for å lære mer om og la seg inspirere av markedene i Asia. Det skriver Innovasjon Norge i en pressemelding. Jeg … Continued

Then we take Shanghai.

Fridthiov Andhøy fra Oslo, Robin Loftås fra Hordaland, Julie Refseth fra Trondheim og Magnus Skimmeland fra Rogaland stakk av med seieren på gründercampen Emax. På lørdag reiser de til Shanghai for å lære mer om og la seg inspirere av markedene i Asia. Det skriver Innovasjon Norge i en pressemelding.

Jeg kan vel tale på hele gruppas vegne når jeg sier at vi gleder oss helt sinnsykt! Det å reise til Shanghai og få oppleve denne byen gleder vi oss enormt til, sier Julie Refseth.

Besøke spennende miljøer

I Shanghai skal de fire unge gründerne besøke de etablerte store norske aktørene i Kina: Jotun, DNV GL, DNB, Wikborg & Rein, samt en av Kinas større inkubatorer, China Accelerator.

Vi vil inspirere unge norske gründerspirer og vise hvilke muligheter som finnes i Kina og Asia. I mai åpnet vi Innovation House Shanghai, som gir norske bedrifter og gründere mulighet til å utforske markedet her. Det gleder vi oss til å vise fram, sier Pål Bråten som leder Innovasjon Norges kontor i Shanghai.

I løpet av uken i Kina skal gruppen med gründere bygge nettverk, lære om markedsføring, hvordan man kan entre det kinesiske og asiatiske markedet. Emax-deltakerne skal bli utfordret til å tenke stort, og til å knytte gode og viktige kontakter under dette oppholdet. Og ikke minst skal de få trene seg litt på hvordan man kan håndtere det asiatiske markedet.

Vi må mer ut og konkurrere på den internasjonale arenaen. For å bli gode til dette, må vi trene, slik idrettsfolket gjør og har gjort i tiår. Jeg ønsker gruppa som reiser til Shanghai lykke til, og råder dem til å suge til seg alle inntrykk og impulser, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Teamwork På Emax var en av hovedlærdommene gruppa tok med seg, nettopp viktigheten av å jobbe godt sammen som en gruppe. – Det gode samarbeidet og team-spiriten vår, pluass at vi klarte å holde på strategien gjennom hele spillet, tror jeg var en av årsakene til at vi gikk av med seieren, sier Robin Loftås, som var kriselederen i teamet.

Jeg har lært hvor viktig teamwork er. Jeg er veldig fornøyd med gruppen min, vi har vært flinke til å skille mellom sosialt og seriøst. Jeg er nå svært motivert til å starte noe selv, sier Fridthiov Andhøy.

Om deltakerne

  • Julie kommer fra Sør-Trøndelag og tar en master i medievitenskap i Trondheim. Hun gleder seg til å få oppleve gründermiljøene i Shanghai og høre mer om hvordan norske bedrifter opererer i denne enorme byen både når det gjelder befolkning og størrelse.
  • Fridthiov Andhøy studerer business management på Henley business School i England, og har følt sterkt på gründerfølelsen gjennom farens oppstartsselskap Databeat, hvor han har operert som «product manager».
  • Sven Skimmeland er bachelorstudent i innovasjon og entreprenørskap ved HiT, og nå tar han et ekstra år for å fullføre en internasjonal markedsførings-bachelor. Han er også et aktivt medlem i studentorganisasjonen Start, for unge som brenner for entreprenørskap og ledelse.
  • Robin Loftås er billakkereren fra Arna som har skiftet retning og lukter på en gründerframtid. Han studerer nå bachelor i økonomi og administrasjon på handelshøgskolen i Bergen. I Shanghai håper han å lære mer om forretningskulturen og forskjellene og likheten i gründermiljøene i Kina og Norge.

Bildet øverst er et illustrasjonsfoto.