Bilde fra Dåp

Døpte Interceptor i dag

En dåp dreier seg om hell og lykke på veien. Maersk Interceptor er navnet på riggen som skal brukes på Ivar Aasen-feltet, et felt operert av Det norske. Anita Utseth, plattformsjef på Ivar Aasen, hadde æren av å døpe riggen i Stavanger i dag. Det skriver selskapet i en pressemelding. Anita var glad for å … Continued

En dåp dreier seg om hell og lykke på veien.

Maersk Interceptor er navnet på riggen som skal brukes på Ivar Aasen-feltet, et felt operert av Det norske. Anita Utseth, plattformsjef på Ivar Aasen, hadde æren av å døpe riggen i Stavanger i dag. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Anita var glad for å kunne være med på en så viktig milepæl for Ivar Aasen-prosjektet. Og for Det norske som selskap.

En dåp dreier seg om hell og lykke på veien. Med riggen på plass ser vi den første stor brikken på plass rent fysisk. Nå er vi snart ute i felten, det er spennende. Riggen er helt avgjørende for at vi skal nå målet om første produksjon i fjerde kvartal 2016.

Maersk stolt

Maersk Interceptor er den andre i en serie på fire oppjekkbare rigger for ekstra krevende miljøforhold. Maersk Interceptor starter nå en fem års kontrakt med Det norske for boring av Ivar Aasen-feltet i Nordsjøen. Kontrakten inkluderer to opsjoner på ett år. Anslått kontraktsverdi for den faste kontrakten er USD 700 millioner. Maersk Interceptor er levert fra Keppel FELS-verftet i Singapore.

Med navngiving av Maersk Interceptor tar vi neste skritt i Maersk Drillings norske historie. Vi ser frem til å jobbe tett sammen med Det norske. Vi vil fortsatt vokse og utnytte vår markedsledende posisjon i Norge, sier Claus V. Hemmingsen, administrerende direktør i Maersk Drilling.

Stor og effektiv

Med en lengde på 206 meter er Maersk Interceptor verdens største oppjekkbare rigg. Den er utformet for helårsdrift i Nordsjøen på vanndybder opp til 150 meter. Oppetid og boreeffektiviteten er maksimert gjennom dobbel håndtering av røroperasjoner, det betyr at mens en streng arbeider med boring av brønnen, kan annet utstyr håndtere foringsrør, borerør eller sammenstillingen av bunnhull. På denne måten reduseres den uproduktive tiden.

Boredekket har et fjernstyrt system for rørhåndtering slik at alle vanlige operasjoner skal gjennomføres uten personell på boredekket. Det sikrer en stor grad av trygghet for menneskene ombord, og gir større effektivitet.

Boreoperasjonsleder Mads Rødsjø har målet klart:

Med denne riggen har vi fått et bedre redskap teknologisk enn noen gang før. Mitt mål er klart; Sammen med folkene fra Maersk skal vi klare å gjennomføre de beste boreoperasjonen på norsk sokke, Jeg gleder meg stort til å komme i gang.