20 åring fikk Statoil-stipend

En diamant. Eivind Holtsmark Ringstad (20) fra Oslo ble mandag kveld tildelt Statoils talentstipend for klassisk musikk for 2014. Han mottok stipendet på 1 million kroner av konsernets kommunikasjonsdirektør Reidar Gjærum under Statoils Høstkonsert i Det Norske Teatret. Stipendet er en del av selskapets talentprogram Morgendagens Helter som støtter talenter innenfor utdanning, idrett og kultur. … Continued

En diamant.

Eivind Holtsmark Ringstad (20) fra Oslo ble mandag kveld tildelt Statoils talentstipend for klassisk musikk for 2014.

Han mottok stipendet på 1 million kroner av konsernets kommunikasjonsdirektør Reidar Gjærum under Statoils Høstkonsert i Det Norske Teatret.

Stipendet er en del av selskapets talentprogram Morgendagens Helter som støtter talenter innenfor utdanning, idrett og kultur.

Eivind Holtsmark Ringstad studerer ved Barratt Due Musikkinstitutt. Han begynte med fiolin da han var fem år gammel, men byttet til bratsj ni år senere.

Vinneren har vært solist med blant andre Kringkastingsorkesteret, Stavanger Symfoniorkester og Det Norske Kammerorkester.

Gjennombruddet kom i 2012 da han først vant NRKs solistkonkurranse Virtuos, og deretter tok førsteplassen i konkurransen Eurovision Young Musicians som første nordmann.

Stipendet gjør det mulig å reise og studere mer for å utvikle meg videre, og til å investere i en egen bratsj som jeg lenge har ønsket meg, sier prisvinneren som drømmer om et studieopphold ved Kronberg Academy i Tyskland i løpet av få år.

Juryleder Leif Ove Andsnes mener stipendvinneren har stor formidlingsevne på et høyt internasjonalt nivå.

Han er en musiker med sterk autoritet, et personlig uttrykk og en gripende nerve i spillet sitt. Instrumentalt er han allerede på et høyt internasjonalt nivå, og musikerpersonligheten hans har utviklet seg med stormskritt de siste årene, sier juryleder Leif Ove Andsnes.