Bilde av Børge Brende

Vedtar tiltak mot Russland

Må karlegge følgene for næringslivet. Regjeringen sluttet seg fredag formelt til de nye restriktive tiltakene mot Russland som ble varslet av utenriksminister Børge Brende (H) tidligere i uken. Norge stiller seg dermed bak EUs reaksjoner på annekteringen av Krim og destabiliseringen i det østlige Ukraina. Den nye forskriften, som hjemler tiltakene, ble vedtatt i statsråd … Continued

Må karlegge følgene for næringslivet.

Regjeringen sluttet seg fredag formelt til de nye restriktive tiltakene mot Russland som ble varslet av utenriksminister Børge Brende (H) tidligere i uken.

Norge stiller seg dermed bak EUs reaksjoner på annekteringen av Krim og destabiliseringen i det østlige Ukraina.

Den nye forskriften, som hjemler tiltakene, ble vedtatt i statsråd fredag og trår i kraft straks.

Russland har ikke vist vilje til å bidra til en våpenhvile og løsning i Øst-Ukraina, men tvert imot vært med på en opptrapping av konflikten gjennom aktiv støtte til de prorussiske opprørerne. Situasjonen i Øst-Ukraina blir verre for hver dag. Det er viktig at det internasjonale samfunn står samlet i sin reaksjon mot Russlands handlinger, sier Brende.

Regjeringen vil ha tett dialog med næringslivet for å kartlegge følgene som tiltakene vil ha for ulike virksomheter. Utenriksdepartementet har dessuten opprettet en servicetelefon som næringslivet kan benytte for å få nødvendige opplysninger.

De nye tiltakene omfatter blant annet frys av midler og reiserestriksjoner for flere personer og selskaper enn tidligere, og importforbud for varer fra Krim og Sevastopol. Det er også begrensninger på tildeling av lån og kreditter i telekommunikasjons- og energisektoren.

Tiltakene omfatter videre forbud mot import og eksport av våpen og forsvarsmateriell.

©NTB

Les også: 70 selskap aktive mot Russland