Varsler høyere energipriser

Kald energikrig. Sanksjonene mot Russland fra EU vil føre til høyere energipriser på det europeiske markedet, varsler det russiske utenriksdepartementet. EU-landene vedtok tirsdag nye sanksjoner mot Russland som følge av rollen Russland spiller i konflikten i Ukraina. De nye sanksjonene vil blant annet begrense Russlands mulighet til å ta opp lån i internasjonale finansmarkeder. Brussel … Continued

Kald energikrig.

Sanksjonene mot Russland fra EU vil føre til høyere energipriser på det europeiske markedet, varsler det russiske utenriksdepartementet.

EU-landene vedtok tirsdag nye sanksjoner mot Russland som følge av rollen Russland spiller i konflikten i Ukraina. De nye sanksjonene vil blant annet begrense Russlands mulighet til å ta opp lån i internasjonale finansmarkeder.

Brussel er selv med på å skape barrierer for samarbeidet innen energisektoren, skriver det russiske utenriksdepartementet.

Samtidig hevder departementet at høyere energipriser på det europeiske markedet er en uunngåelig konsekvens av de omfattende sanksjonene.

USA og EU skjerpet tirsdag sanksjonene mot Russland. Dev vil i hovedsak ramme nøkkelsektorer som energi, våpen og finans.

©NTB