Bilde av kompressor

Tyskland om norsk gass

Norsk gass vil ikke bli diskriminert. To strømkabler skal bygges til Storbritannia og Tyskland fra Norge. I Tyskland lover myndighetene nå at den norske gassen ikke vil bli diskriminert. Vi kommer ikke til å diskriminere mot produsenter utenfor Tyskland, sier statssekretær Rainer Baake i det tyske energidepartementet til Dagens Næringsliv. Han sier han er glad for den … Continued

Norsk gass vil ikke bli diskriminert.

To strømkabler skal bygges til Storbritannia og Tyskland fra Norge. I Tyskland lover myndighetene nå at den norske gassen ikke vil bli diskriminert.

Vi kommer ikke til å diskriminere mot produsenter utenfor Tyskland, sier statssekretær Rainer Baake i det tyske energidepartementet til Dagens Næringsliv.

Han sier han er glad for den norske kabelen, som gjør at norsk regulert kraft kan brukes som grønt batteri på dager da fornybarproduksjonen i Tyskland er lav.

Det var mandag denne uka at Olje- og energidepartementet ga grønt lys til bygging av strømkablene på 1.400 megawatt hver. Den ene vil gå fra Tonstad i Vest-Agder til Wilster i Tyskland, mens den andre skal gå fra Kvilldal i Rogaland til Blyth i Storbritannia. Sistnevnte skal etter planen være klar i 2020 og blir verdens lengste undersjøiske kabel av denne typen, ifølge regjeringen. Kabelen til Tyskland planlegges å være i drift i 2018.

Regjeringen ser for seg at de nye kablene vil bidra til økt verdiskaping i form av økte handelsinntekter og stigende pris på norsk strøm.