Tord Lien advarer

Fremhever norsk suksess. Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) vil framheve norsk forvaltningssuksess på sokkelen når han tirsdag møter sjefen for Det internasjonale energibyrået (IEA). Lien og IEA-direktør Maria van der Hoeven er de mest prominente talerne under den årlige Barentshav-konferansen i Hammerfest denne uken. Begge skal også på guidet båttur for å se på … Continued

Fremhever norsk suksess.

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) vil framheve norsk forvaltningssuksess på sokkelen når han tirsdag møter sjefen for Det internasjonale energibyrået (IEA).

Lien og IEA-direktør Maria van der Hoeven er de mest prominente talerne under den årlige Barentshav-konferansen i Hammerfest denne uken. Begge skal også på guidet båttur for å se på Goliat-plattformen som fredag ankom oljebyen i nord.

-> Se også videointervju med Tord Lien fra Subsea Valley.

Stolt av forvaltningen

Med seg har Lien et budskap om å være stolt av det som er oppnådd på norsk sokkel, og en advarsel mot å la pessimismen ta overhånd.

Det er rett av meg å fortelle Maria van der Hoeven at vi er stolte av det norske myndigheter har lagt til rette for, og det vi i samarbeid med industrien har fått til i forvaltningen av de norske energiressursene, sier Lien til NTB.

Kloke valg

Han understreker at flere politikere burde være tydeligere på hva oljenæringa har gjort for Norge, og at det fortsatt er et høyt potensial for denne næringa.

Vi har hatt visjonære og langsiktige politikere som har unngått å styre petroleumspolitikken ut fra oljeprisen. Det har vært en klok tilnærming og en politikk jeg har tenkt å videreføre, sier oljeministeren.

Ikke over

Med kjempeplattformen som nå klargjøres i Hammerfest i løpet av sommeren, starter den første produksjonen av olje fra norsk del av Barentshavet.

Det er 15 år siden Goliat-feltet ble oppdaget. Oljestatsråden er ikke med på at oljeeventyret i Barentshavet er over før det har startet. Dette vil også være noe av budskapet han gir til IEA-sjefen når de møtes i Hammerfest.

Vi fortsetter vår utvikling av energiressursene på alle deler av norsk sokkel. Vi er godt i gang med åpningen av Barentshavet. Med Goliat dobles antall driftsoperasjoner i Barentshavet. Vi skal bygge ut Johan Sverdrup i Nordsjøen. Aasta Hansteen utenfor Helgeland kommer i produksjon om få år, sier Lien til NTB.