Strides om energipolitikk

Signaliserer skifte. Statoil-presentasjonen av Johan Sverdrup-feltet streker opp energipolitiske fronter på Stortinget. Fremskrittspartiets parlamentariske leder Harald T. Nesvik mener Arbeiderpartiet og partileder Jonas Gahr Støre vingler og gir uklare signaler og at dette gir grunn til uro i oljenæringen. Aps energipolitiske talsmann Terje Aasland reagerer kontant på utspillet. Det er ingen tvil om at vi … Continued

Signaliserer skifte.

Statoil-presentasjonen av Johan Sverdrup-feltet streker opp energipolitiske fronter på Stortinget.

Fremskrittspartiets parlamentariske leder Harald T. Nesvik mener Arbeiderpartiet og partileder Jonas Gahr Støre vingler og gir uklare signaler og at dette gir grunn til uro i oljenæringen.

Aps energipolitiske talsmann Terje Aasland reagerer kontant på utspillet.

Det er ingen tvil om at vi er tydelig og forutsigbare når det gjelder norsk petroleumspolitikk. Så er det slik at Støre har tatt opp et tema som sier at oljeselskapene kommer til å merke forhold knyttet til klima og at markedene endrer seg. Det er en realitet. Den realitetsorienteringen mangler Fremskrittspartiet, sier han til NTB.

Signaliserer skifte
Nesvik knytter det han betegner som et skifte i Aps oljepolitikk opp mot gigantfeltet som Statoil presenterte mandag.

Dette viser at oljenæringen skaper utrolig mange arbeidsplasser og bidrar til verdiskapingen og utbyggingen av Norge. Dette har vært et fundament i norsk petroleumspolitikk i flere tiår. Nå har imidlertid Arbeiderpartiet signalisert et skifte, og det gir all grunn til uro. Jeg håper de snarest kan gi svar på om de skal fortsette å støtte opp om oljenæringen, sier han.

Frp-raid
Aasland på sin side viser til det han kaller et Frp-raid i forkant av at Stortinget krevde en områdeløsning med kraft fra land til Johan Sverdrup-feltet og de andre feltene på Utsirahøyden.

Gårsdagen avlyste på en elegant og fortreffelig måten den usikkerheten som Frp prøvde å nøre oppunder. Det er en klimagunstig posisjonering av dette feltet i tiden fremover, sier Terje Aasland.