Stanser ikke gass til EU

Russland avviser påstander. Ukrainas statsminister hevder Russland har planer om å blokkere gassforsyningene gjennom Ukraina til EU-landene i vinter. Påstandene avvises blankt av Russlands energiminister. Situasjonen i den ukrainske energisektoren er vanskelig. Vi kjenner til at Russland har planer om å blokkere transitten også til EU-landene kommende vinter, påsto Ukrainas statsminister Arsenij Jatsenjuk på et … Continued

Russland avviser påstander.

Ukrainas statsminister hevder Russland har planer om å blokkere gassforsyningene gjennom Ukraina til EU-landene i vinter. Påstandene avvises blankt av Russlands energiminister.

Situasjonen i den ukrainske energisektoren er vanskelig. Vi kjenner til at Russland har planer om å blokkere transitten også til EU-landene kommende vinter, påsto Ukrainas statsminister Arsenij Jatsenjuk på et regjeringsmøte i Kiev onsdag.

Aleksandr Novak, den russiske energiministeren, stiller seg i en uttalelse helt uforstående til påstandene.

De er grunnløse, sier Novak og bedyrer at Russland kommer til å gjøre sitt ytterste for å oppfylle forpliktelsene i gasskontraktene med europeiske importører, uavhengig av politiske forhold.

Russland er åpen for en konstruktiv dialog om energi med alle interesserte parter, deriblant Ukraina, hevder energiministeren.

I fjor gikk halvparten av gasseksporten fra Russland til Europa via gassrørledninger gjennom Ukraina.

©NTB