Skal følge handlingsregelen

Det sier Kongen. Regjeringen lover å holde oljepengebruken innenfor handlingsregelen og varsler skatteletteleser i det kommende statsbudsjettet. Trontalen som kong Harald leste opp i Stortinget på vegne av regjeringen torsdag, gikk langt i å varsle et kutt i formuesskatten når statsbudsjettet legges fram til uken. Regjeringen vil redusere skatter og avgifter. I dag favoriseres utenlandske … Continued

Det sier Kongen.

Regjeringen lover å holde oljepengebruken innenfor handlingsregelen og varsler skatteletteleser i det kommende statsbudsjettet.

Trontalen som kong Harald leste opp i Stortinget på vegne av regjeringen torsdag, gikk langt i å varsle et kutt i formuesskatten når statsbudsjettet legges fram til uken.

Regjeringen vil redusere skatter og avgifter. I dag favoriseres utenlandske eiere. Det må bli mer lønnsomt å investere i norske arbeidsplasser, leste kongen fra trontalens manus.

Det ble ellers slått fast at regjeringens økonomiske politikk vil være basert på handlingsregelen. I tillegg het det blant annet at norsk økonomi skal bli mindre avhengig av inntektene fra oljesektoren, noe som innebærer «å investere mer i infrastruktur, kunnskap, forskning og innovasjon».

Kongen kunne ellers varsle at regjeringen skal komme med en langtidsplan for forskning og høyere utdanning, en stortingsmelding om høyere utdanning, tiltak for å få flere til å fullføre fagopplæring og det antydes tiltak for å gjøre læreryrket mer attraktivt.

©NTB