Bilde av telefon

Kerry ringte Kina

Sør-Kinahavet antas å skjule store ressurser. USAs utenriksminister John Kerry har ringt sin kinesiske kollega i håp om å roe spenningen mellom Kina og Vietnam i konflikten om Sør-Kinahavet. USA mener det er provoserende at Kina nylig satte inn en boreplattform og flere skip i havområdet, som både Kina og Vietnam gjør krav på. Kerry … Continued

Sør-Kinahavet antas å skjule store ressurser.

USAs utenriksminister John Kerry har ringt sin kinesiske kollega i håp om å roe spenningen mellom Kina og Vietnam i konflikten om Sør-Kinahavet.
USA mener det er provoserende at Kina nylig satte inn en boreplattform og flere skip i havområdet, som både Kina og Vietnam gjør krav på.

Kerry oppfordret begge parter til å dempe spenningen, sørge for uhindret ferdsel til sjøs og løse konflikten på fredelig vis i tråd med folkeretten, sier Jen Psaki, talsperson for amerikansk UD etter telefonsamtalen natt til tirsdag norsk tid.

Mandag var Singapores utenriksminister Kasiviswanathan Shanmugam på besøk i Washington. Under møtet la ikke Kerry skjul på hva han mener om Kinas oppførsel i havområdet.

Alle landene som er involvert i skipsfart gjennom Sør- og Øst-Kinahavene, er bekymret over denne aggressive handlingen. Vi vil at dette løses på fredelig vis, på alle andre måter enn direkte konfrontasjoner og aggressive handlinger, sa Kerry.

Sør-Kinahavet antas å skjule store energiressurser og er i tillegg et travelt område for internasjonal skipsfart.

©NTB