Bilde av Paal Frisvold

Kan ramme Stavanger hardt

Stavanger kan da bli et nytt Detroit. EUs nye klimamål vil føre til lavere etterspørsel etter norsk olje og gass. Flere eksperter er bekymret for at politikerne ikke innser hvor viktig EUs klimapolitikk er for Norge. Regjeringen har ikke sendt over ett konstruktivt innspill til EU, ifølge arbeidende styreleder av Brusselkontoret AS, Paal Frisvold. Heller … Continued

Stavanger kan da bli et nytt Detroit.

EUs nye klimamål vil føre til lavere etterspørsel etter norsk olje og gass. Flere eksperter er bekymret for at politikerne ikke innser hvor viktig EUs klimapolitikk er for Norge.

Regjeringen har ikke sendt over ett konstruktivt innspill til EU, ifølge arbeidende styreleder av Brusselkontoret AS, Paal Frisvold. Heller ikke opposisjonspartiene har fått med seg alvoret, mener han:

Dersom norske politikere ikke spiller kortene sine riktig, kan det føre til at vi ikke klarer å henge med i svingene. Det vi risikerer er at vi ikke er i stand til å legge om vår egen energipolitikk i tide. Stavanger kan da bli et nytt Detroit, sier Frisvold til Stavanger Aftenblad.

Den amerikanske bilbyen hadde en utrolig økonomisk vekst, før byen i 2013 gikk konkurs.

Brusselkontoret AS bistår norske bedrifter og organisasjoner med veiledning i EU-og EØS-spørsmål og med utvikling av lobbykampanjer. Frisvold mener Norge er i et «EU-koma»:

Jeg synes norske myndigheter tråkker litt i salaten når de heller argumenterer for å kjøpe norsk gass enn å støtte energieffektiviserende tiltak. Vi må spille kortene våre riktig. Egentlig burde det ha vært en nasjonal konferanse i forkant av dette møtet for å diskutere den norske posisjonen.