Høyre vil erstatte bensinstasjon med «energistasjon»

Legger frem nytt forslag i mai. Et utvalg i Høyre som har laget forslag til ny miljøpolitikk, foreslår navneendring fra bensinstasjon til energistasjon. Elbil-ladere på alle nye bensinstasjoner Ett av forslagene er at alle bensinstasjoner må få hurtigladere for elbil. – Den infrastrukturen vi har med bensinstasjoner langs veien over hele landet, bør kunne brukes … Continued

Legger frem nytt forslag i mai.

Et utvalg i Høyre som har laget forslag til ny miljøpolitikk, foreslår navneendring fra bensinstasjon til energistasjon.

Elbil-ladere på alle nye bensinstasjoner

Ett av forslagene er at alle bensinstasjoner må få hurtigladere for elbil.

– Den infrastrukturen vi har med bensinstasjoner langs veien over hele landet, bør kunne brukes til at vi skal kunne pålegge å bygge ladestasjoner for elbiler, sier stortingsrepresentant Henrik Asheim, som har ledet utvalget, til TV2.

Kan tvinge frem ladere på alle eksisterende stasjoner

I første omgang mener Asheim at alle nye bensinstasjoner må få elbilladere, men det kan også bli aktuelt å pålegge eksisterende stasjoner å tilby lading for elbiler.

– I en strategi for å få nok ladere, bør vi også vurdere at eksisterende stasjoner, i hvert fall en del av dem, skal ha hurtiglader tilgjengelig, sier Asheim.

80.000 elbiler i Norge

Med stadig flere elbiler på veiene, mener Asheim også at det er på tide å skrote navnet bensinstasjoner.

– Nå mener vi bensinstasjoner egentlig bør hete energistasjoner. De skal ikke bare tilby bensin og diesel, men de skal også tilby strøm til et stadig voksende marked av elbiler i landet, sier han. I dag er det om lag 80.000 elbiler i Norge, mens det er over 2,5 millioner biler som kjører på bensin eller diesel.

Miljøutvalget til Høyre legger etter planen fram sitt endelige forslag til ny miljøpolitikk i mai.