Helge Lund advarer

Vil ikke delta i et politisk ordskifte. Statoil-sjef Helge Lund vil ikke delta i et politisk ordskifte med Ap-leder Jonas Gahr Støre etter diskusjonen om partiets framtidige oljepolitikk, men advarer mot en ny kurs. Onsdag formiddag presenterte bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass en rapport hvor Jonas Gahr Støre holdes fram som en kilde til usikkerhet … Continued

Vil ikke delta i et politisk ordskifte.

Statoil-sjef Helge Lund vil ikke delta i et politisk ordskifte med Ap-leder Jonas Gahr Støre etter diskusjonen om partiets framtidige oljepolitikk, men advarer mot en ny kurs.

Onsdag formiddag presenterte bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass en rapport hvor Jonas Gahr Støre holdes fram som en kilde til usikkerhet rundt norsk petroleumspolitikk. I rapporten spås det også at Ap kommer til å endre sin politikk i mer miljøvennlig retning.

Min vurdering er at norsk oljeforvaltning er blitt en enestående suksess i internasjonal sammenheng, takket være stabile rammebetingelser, klar rollefordeling, og åpning steg for steg, sier Helge Lund til Dagens Næringsliv.

Lund er blant dem som lurer på hva Støre egentlig mener etter at Ap-lederen angivelig tok til orde for å la deler av olje- og gassforekomstene ligge.

Han sier han ikke ønsker å delta i et politisk ordskifte rundt temaet, men minner om at norsk oljepolitikk har vært en suksess, og at spørsmålet er hvorfor man skal endre på en resept som har fungert.

Støre presiserte onsdag at han ikke har tatt til orde for at norsk olje bør bli liggende under bakken.

Hvis jeg er den største grunnen til uro i bransjen, har de små problemer, sa Ap-lederen.

Han avviste imidlertid ikke at noen av de norske olje- og gassforekomstene kan bli liggende ubrukt som et resultat av andre miljøpolitiske virkemidler. Et eksempel er avgifter på CO2-utslipp, som gjennom flere år har bidratt til at noen felt er blitt ulønnsomme.

©NTB