Bilde fra Svalbard

Glede og lettelse

Store Norske er reddet. Leder i Longyearbyen lokalstyre, Christin Kristoffersen, er glad for at regjeringen reddet Store Norske torsdag kveld. Arbeiderpartiets næringspolitiske talsperson Else-May Botten er også lettet. Løsningen på den akutte krisen i Store Norske er gode nyheter for lokalsamfunnet på Svalbard, sier Kristoffersen. Regjeringens finansieringsløsning skaper grunnlag for at kulldriften kan fortsette på … Continued

Store Norske er reddet.

Leder i Longyearbyen lokalstyre, Christin Kristoffersen, er glad for at regjeringen reddet Store Norske torsdag kveld. Arbeiderpartiets næringspolitiske talsperson Else-May Botten er også lettet.

Løsningen på den akutte krisen i Store Norske er gode nyheter for lokalsamfunnet på Svalbard, sier Kristoffersen.

Regjeringens finansieringsløsning skaper grunnlag for at kulldriften kan fortsette på Svalbard, til tross for et svakt kullmarked, mener hun, og legger til at Store Norske er en hjørnesteinsbedrift som lokalsamfunnet på Svalbard er avhengig av.

Botten er også glad for at kullgruvedriften kan fortsette.

Jeg mener det er en bra løsning de har funnet for selskapet, og det er en ryddig måte å ivareta selskapets behov på, sier Botten til NTB.

Hun mener imidlertid at regjeringen har brukt for lang tid på å behandle saken, og setter nå sin lit til at Stortinget skal få håndtert den raskt.

Det var torsdag kveld regjeringen varslet at den bidrar med en halv milliard kroner for å redde gruveselskapet gjennom eiendomskjøp og lån.

Redningspakken sikrer kulldrift ut neste år. Deretter avhenger alt av at kullprisen stiger og at selskapet klarer å redusere kostnadene og å selge kull til nye bruksområder, opplyser næringsminister Monica Mæland (H).

Stortinget må godkjenne redningspakken.